What to do when you want to attract graduates

Jak zaujmout absolventy

Consider how you phrase your ad. Wording matters – sometimes you don’t want to bore potential applicants with ultra-professional, pure business copy. Make it more conversational and informal when you want creative, edgy people to join your startup. However, when you need fresh accounting or law graduates, then a professional tone is right. To sum it up, tailor your ad to be written in a corresponding manner to the position you are hiring for. Now let’s see what other tips the businessknowhow.com website has prepared for us.

Your ad should be visible on several websites

It is great when you have your company website in a section where vacancies are listed, but you need to be present on websites visited by many users. Job boards are also popular among young college graduates. You can also publish your ad in an industry-related magazine or website.

Recruit on social media

Even if you aren’t really a geek who lives on social networks, you can always ask someone to help you take advantage of this vast audience of graduates. It would be a pity not to post your ad on Linkedin, because it is a truly giant pool of talents. Your advertisements should also be seen on Facebook and Twitter – you can just post a link to your company website with a short additional copy.

Candidates’ applications

After you have received some replies, you need to sort the possible candidates from the rest. People clearly not suited for the job can be easily put aside, usually because there are objective reasons why you have to eliminate them. There are also the people you really want to meet face-to-face. However, there is also a middle group, the “maybe” candidates. Fresh graduates can be insanely qualified and be full of passion, but due to the poor economy, they can lack experience. Also, skilled young people may lack formal schooling because today there are many other ways to gain knowledge. Open your mind and give the candidates a chance who don’t look so great on paper. They could be great team players.

And what is your recipe to hire the best graduates?

-jk-

    Jak zaujmout absolventy

    Rozmyslete si, jak se chcete prezentovat. Na slovech totiž záleží – pro některé obory se moc nehodí profesionální a chladný tón. Pokud chcete jako majitel start-upu zaujmout mladé, kreativní lidi, nenuďte je standardním byznys inzerátem, ale zaujměte je neformální tonalitou. Na druhou stranu, pokud chcete pozornost mladých účetních a právníků, potom je profesionální, korporátní text v pořádku. Prostě a jednoduše svůj inzerát přizpůsobte lidem, na které cílíte. A jaké další tipy pro nás připravil web businessknowhow.com?

    Váš inzerát by měl být vidět na více webech

    Je skvělé, pokud máte na firemním webu sekci věnovanou volným pozicím, ale potřebujete být vidět především na webech, na které chodí mnoho uživatelů. Pracovní portály jsou mezi mladými absolventy populární. Také je dobré zadat inzerát časopisu nebo webu, který se zabývá vaším odvětvím nebo oborem.

    Nábor na sociálních sítích

    Když si vy sami zrovna nelibujete v sociálních médiích, vždy se můžete obrátit na někoho, kdo se v nich vyzná. Využijte možnosti oslovit skutečně široké publikum absolventů. Byla by škoda nezveřejnit váš inzerát alespoň na síti LinkedIn, protože to je opravdová studnice talentů. Inzeráty by samozřejmě měly být vidět i na Facebooku a Twitteru, kde můžete postovat třeba jen link na váš firemní web doplněný krátkým textem.

    Přihlášky kandidátů

    Poté, co obdržíte odpovědi, musíte roztřídit kandidáty na vhodné a nevhodné. Uchazeči, kteří se naprosto nehodí, budou vyřazeni snadno – protože většinou máte nějaký objektivní důvod, jako je nedostatečná odbornost. Stejně tak snadno vyberete kandidáty, které určitě budete chtít pozvat na pohovor. Problém je ale s kandidáty, kteří jsou vhodní jen možná, ale nejste si zcela jisti. Především čerství absolventi totiž mohou mít skvělou kvalifikaci a být pro obor zapálení, ale kvůli špatné ekonomické situaci možná postrádají jakoukoliv praxi. A naopak: několik šikovných mladých lidí možná zase postrádá formální vzdělání, protože dnes se znalosti dají získat i mnoha jinými způsoby. Buďte otevření a rozmyslete si dobře, zda opravdu nechcete dát šanci i kandidátům, kteří na papíře nevypadají naprosto perfektně. Možná, že jsou právě oni např. skvělí týmoví hráči.

    A jaký je váš recept na získávání těch nejlepších absolventů?

    -jk-

    Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How