New year, new work habits

Nový rok, nové pracovní návyky

Are you entering the new year with the intention to be more productive and a more enjoyable colleague? Then, follow the following recommendations from Monster.com.

1. Plan your activities more thoroughly

If you spend the first hour at work by wondering what you should do, it's wrong. It is much more effective to plan your next day before you leave work.

2. Stop dealing with e-mails the whole day

A vast majority of the e-mails you receive doesn't require an immediate response. Use the New Year as an impulse to start reading e-mails really only a few times a day.

3. If you work from home, really work

Don't get distracted by household chores or children. Organize your day so that you can be productive and available for your colleagues and clients.

4. Stop preferring your personal life to work

It may occasionally happen to everyone that he must postpone his work for personal reasons. It should, however, not happen to you that your colleagues will have to work instead of you when you are managing your routine personal responsibilities within your working hours.

5. Attend meetings on time

If you regularly come five to ten minutes later, your colleagues cannot have a different feeling than that you are wasting their time. You will make them happy when you learn to be a better timekeeper.

6. Improve your personal hygiene and diet

A disheveled appearance makes a bad impression and a lack of hygiene sends the signal that you have health problems. Thus, try to work on your hygiene, diet and exercise and you will see that you will have more energy.

7. Omit inappropriate humor

You may have already noticed that the people around you don't share your particular sense of humor. Therefore, prefer to avoid jokes aimed at race, religion, politics, as well as anything else that your workplace may not accept.

8. Get a deeper interest in your work

People like to work with someone who has a passion for his work.

-kk-

    Nový rok, nové pracovní návyky

    Vstupujete do nového roku s předsevzetím být produktivnější zaměstnanec a příjemnější kolega? Pak se držte následujících doporučení serveru Monster.com.

    1. Důsledněji plánujte svou činnost

    Pokud trávíte první hodinu v práci tím, že teprve přemýšlíte, co byste měli dělat, je to špatně. Mnohem efektivnější je naplánovat si další den, než odejdete z práce.

    2. Přestaňte celý den vyřizovat e-maily

    Naprostá většina e-mailů, které vám přijdou, nevyžaduje okamžitou reakci. Využijte nového roku jako impulzu k tomu, že budete číst e-mail skutečně jen několikrát denně.

    3. Pracujete-li z domova, skutečně pracujte

    Nenechte se rušit domácími pracemi nebo dětmi. Zorganizujte si den tak, abyste mohli být produktivní a dostupní pro své kolegy a klienty.

    4. Přestaňte upřednostňovat svůj osobní život před prací

    Každému se může občas stát, že musí odložit svou práci z osobních důvodů. Nemělo by se vám však stávat, že za vás kolegové budou muset pracovat, když si v pracovní době budete vyřizovat rutinní osobní povinnosti.

    5. Choďte včas na porady

    Jestliže pravidelně přicházíte o pět až deset minut později, vaši kolegové nemohou mít jiný pocit, než že plýtváte jejich časem. Uděláte jim velkou radost, když se naučíte větší dochvilnosti.

    6. Zlepšete osobní hygienu a životosprávu

    Neupravený vzhled dělá špatný dojem. Nedostatečná hygiena navíc vysílá signál, že máte zdravotní problémy. Zkuste proto zapracovat na hygieně, stravě a pohybu a uvidíte, že budete mít více energie.

    7. Vynechte nevhodný humor

    Možná jste si již všimli, že lidé kolem vás nesdílejí váš specifický smysl pro humor. Raději se proto vyvarujte vtipů zaměřených na rasu, náboženství, politiku, ale i cokoli jiného, co by na vašem pracovišti nebylo přijato.

    8. Začněte se více zajímat o svou práci

    Lidé rádi spolupracují s někým, kdo má nadšení pro svou práci.

    -kk-

    Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com