Warning signs of a failng corporate culture change

Varovné signály neúspěchu při změně firemní kultury

Changing of a corporate culture makes sense only if it is a change for the better. Therefore, if you are working on a culture change and you don't want it to end as a step back or to a completely wrong direction, note the following warning signs identified by openforum.com.

1. Change just for change

The enthusiasm raised by new things vanishes very quickly. Therefore, make sure that your company's management as well as your team understands the purpose of the proposed change in the long term and will support it.

2. Change only on paper

It is not enough to write new corporate materials and organize training. It is essential to persuade managers who will implement the change in their daily work with the staff.

3. Improper recruitment

A change of recruitment should also be implemented along with the change of corporate culture so that the newcomers fit into the new culture.

4. Lack of perseverance

People generally don't like changes. You should therefore not get deterred by negativists who don't agree with any change. Concentrate on winning the key leaders.

5. Lack of measuring progress

How can you know whether you have achieved changes in employee behavior if you didn't specify in advance what and how to measure?

6. Sleeping on your laurels

An initial success doesn't mean that you will be successful in the future as well. Maintaining exceptional corporate culture requires constant monitoring, measurement and improvement. Times are changing and your corporate culture should change accordingly.

-kk-

    Varovné signály neúspěchu při změně firemní kultury

    Změna firemní kultury má smysl jen tehdy, pokud je to změna k lepšímu. Pokud tedy pracujete na změně kultury a nechcete, aby to ve výsledku byl krok zpět či zcela špatným směrem, seznamte se s následujícími varovnými signály, na které upozornil server openforum.com.

    1. Změna jen pro změnu

    Nadšení z nové věci velmi rychle opadá. Ujistěte se proto, že vedení firmy i váš tým chápe smysl vámi navrhované změny z dlouhodobého hlediska a bude ji podporovat.

    2. Změna pouze na papíře

    Sepsat nové firemní materiály a připravit školení nestačí. Zásadní je získat manažery, kteří budou změnu uplatňovat ve své každodenní práci se zaměstnanci.

    3. Nesprávný výběr zaměstnanců

    Spolu se změnou firemní kultury by se měl změnit i nábor zaměstnanců tak, aby nově příchozí lidé do nové kultury zapadli.

    4. Nedostatek vytrvalosti

    Lidé obecně nemají rádi změny. Neměli byste se proto nechat odradit negativisty, kteří nesouhlasí s žádnou změnou. Soustřeďte se na získání klíčových lídrů.

    5. Chybějící měření pokroku

    Jak chcete vědět, zda jste dosáhli změny chování zaměstnanců, když si předem neurčíte co a jak budete měřit?

    6. Usnutí na vavřínech

    Prvotní úspěch neznamená, že budete úspěšní i nadále. Udržení výjimečné firemní kultury si žádá neustálé sledování, měření a zdokonalování. Časy se mění a s nimi by se měla měnit i vaše firemní kultura

    -kk-

    Zdroj: OPEN Forum - americký server sdružující komunitu malých a středních podnikatelů

    Štítky: Firemní kultura