Vy ještě nemáte firemní lavičku?

Přispět dobré věci, podílet se na tváři Evropského hlavního města kultury, posílit společenskou odpovědnost vaší firmy a hlavně zapojit celý váš tým do něčeho, co se vám bude líbit. To je příslib projektu Plzeňské lavičky 2015, který v sobě již desátým rokem spojuje užitek, moderní výtvarné umění a charitu. Zapojte se letos i vy a staňte se sponzorem vámi vybrané lavičky.

Pořadatelem projektu Plzeňské lavičky je Rotary Club Plzeň Beseda ve spolupráci s Fakultou umění a designu Ladislava Sutnara Západočeské univerzity. Studenti každý rok připravují sadu výtvarných návrhů laviček, z nichž si můžete vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašemu stylu, korporátním potřebám anebo se vám prostě nejvíc líbí. Jako sponzor lavičky pak přispějete nejen k odpočinku a inspiraci návštěvníků Plzně, ale také k provozu občanských sdružení Help Me a ProCit.

Vyberte si svou lavičku

Galerie návrhů designu laviček, ze kterých můžete vybírat je k dipozici na těchto stránkách. Zkuste si najít tu vaši a zapojte do výběru celý váš tým. Sponzorům v uplynulých letech se nejvíce osvědčilo právě týmové hlasování.

Která lavička bude ta jejich v minulých ročnících hlasovali například zaměstnanci plzeňské pobočky personální agentury Manpower, která patří k pravidelným sponzorům Plzeňských laviček. Je to vždy zábavná týmová diskuse a zároveň příležitost, jak zdůraznit zaměstnancům firemní hodnoty, mezi nimiž je na předním místě pomoc druhým.

Mezi další pravidelné sponzory Plzeňských laviček patří například společnosti HLS, Plzeňská teplárenská, CCA Group, Cheiron a také Ivitera, provozovatel stránek www.hrnews.cz. Cena jedné lavičky je 25 000 Kč. Vybírat je možné do konce března.

Lavičky ve svém výtvarném zpracování nenesou žádné korporátní či produktové identikace, nejde tedy o reklamní objekt. Nicméně lze (včas) vyjádřit přání a do výtvarného zpracování promítnout některou část korporátního designu – barvu, určitý designový prvek či ideu. Na každé lavičce je však jasně prezentováno, o jaký projekt jde, kdo je autorem a zejména kdo je sponzorem. Trvanlivý samolepicí štítek nese název a logo společnosti.

Kdy a kde bude vaše lavička stát

Lavičky vybrané sponzory budou od jara do podzimu umístěny v centru Plzně ve Smetanových sadech. Slavnostní zahájení instalace Plzeňských laviček proběhne dne 20 dubna 2015. Po skončení instalace budou převezeny na místa vybraná nebo schválená sponzorem – buďto do sídla firmy anebo do prostor plzeňských nemocnic, škol a sociálních zařízení.

Plzeňské lavičky se už staly trvalou součástí tváře našeho města. Za uplynulých devět let projektu jsme spolu s jednotlivými sponzory poskytli sdružení Help Me, které pomáhá mladým tělesně postiženým lidem v Plzni, již 2 miliony Kč. Letos nově podpoříme také sdružení ProCit, které pomáhá autistickým dětem,“ říká Oldřich Hysek z Rotary Clubu Plzeň Beseda.

Kontakt:

Ing. Pavel Hofman, pokladník RC Plzeň Beseda

tel.: +420 222 744 111

e-mail: lavicky@ivitera.com