Granátovým jablkem proti stresu

Vyčerpané zaměstnance i jejich zaměstnavatele by mohly povzbudit výsledky výzkumu vědců z Queen Margaret University ve skotském Edinburghu. Ukázaly totiž, že 500 mililitrů džusu z granátového jablka denně výrazně snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu. Informoval o tom server HR Review.

Výzkumníci sledovali vliv každodenní konzumace džusu z granátového jablka po dobu dvou týdnů s pomocí 60 dobrovolníků z různých pracovních prostředí. Zjistili, že vedle výrazného poklesu hladiny kortizolu došlo u všech dobrovolníků také k výraznému poklesu krevního tlaku, zlepšení stavu tepen a srdečního tepu.

Pití džusu mělo příznivý vliv i na náladu dobrovolníků. Většina z nich cítila větší nadšení, inspiraci, hrdost a celkovou aktivitu. Všichni se shodli na snížení stresu, nervozity, pocitu viny a studu.

-kk-

Zdroj: HRreview - britský portál pro manažery lidských zdrojů
Štítky: Psychologie, stres
Chcete tento článek umístit na Váš web nebo do tištěného časopisu? Bližší informace se dozvíte zde.

Komentáře k článku

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přidejte komentář jako první.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace