Náborová kampaň s vysokým potenciálem

Profesionálně odvedená práce na úrovni špičkové spotřebitelské reklamy. Tak jsou opakovaně hodnoceny náborové kampaně pivovarnické skupiny Heineken. Dokladem může být ocenění bronzovým lvem na mezinárodním festivalu reklamy v Cannes, které v roce 2013 získala kampaň s názvem „The Candidate“ – mezinárodní soutěž o stáž ve firmě. Nyní je na světě nová internetová náborová kampaň, která opět zaujala světové marketingové odborníky. Pojďte se s námi inspirovat.

Go Places. Foto: theheinekencompany.com

Aktuální náborová kampaň Heinekenu s názvem „Go Places“ baví sociální sítě. Dostala se však také na stránky prestižního časopisu AdWeek. Ten přiblížil zákulisí její výroby a upozornil na zajímavé detaily, které z ní dělají kvalitní reklamu s potenciálem skutečně oslovit cílovou skupinu hledaných zaměstnanců.

Pojďte na pohovor

Celou kampaň uvozuje video natočené ve stylu muzikálu, které zve zájemce na „pohovor“. Ten pak probíhá na webové stránce Go Places. Uchazeči postupně dostanou 12 otázek, na které musejí vždy do pěti vteřin odpovědět výběrem ze dvou možností. Odpovědi jsou okamžitě vyhodnoceny pomocí metody Enneagramu, a uchazeč tak získá osobní profil, který pak spolu se svým životopisem může zaslat do firmy. Zároveň je přesměrován na stránky firmy na síti LinkedIn, kde najde aktuální nabídku pracovních příležitostí.

 

Video působí hravým a osobním dojmem, jelikož v něm vystupují skuteční zaměstnanci. Jeho cílem je ukázat, že si firma váží osobností a chce jim umožnit, aby uspěly, což podle AdWeeku většina náborových kampaní neukazuje.

„Pohovor“ probíhá zábavně a také klade důraz na lokální tvář firmy v jednotlivých částech světa. Hodinky náboráře například ukazují reálný čas v místě, kde se uchazeč nachází. Pivo a jídlo, které se rychle míhá záběry, je také lokální. Zájemce, který odpovídá na otázky, snadno získá pocit, že chce patřit k zaměstnancům, které vidí. Pokud mu naopak to, co vidí, nevyhovuje, nebyl by dobrým zaměstnancem.

Koncept a web kampaně vytvořila americká agentura Cloudfactory, produkci videa zajistila společnost Wefilm.

-kk-

 

Zdroj: Adweek - portál předního amerického týdeníku pro odborníky z oblasti reklamy
Zobrazit přehled článků ze zdroje Adweek