Jak přestat podrývat pověst HR

   Zobrazit dvojjazyčně czechenglish   Vytisknout

Lidé pracující v HR stále narážejí na ne zcela dobrou pověst svého odvětví. Mnoho lidí má špatné zkušenosti s neschopnými a nedůvěryhodnými personalisty, což je vede ke skepsi nad celým HR. Nad tímto tématem se na serveru business2community.com zamýšlí Mike Spinale, personální ředitel mezinárodní společnosti Capsule, která vyvíjí IT řešení pro zdravotnictví, a přednášející na americké Southern New Hampshire University. V článku s výmluvným názvem „Jak si zničit pověst v HR“ doporučuje několik kroků, jak si neničit osobní pověst v HR, a nezhoršovat tak pověst celého oboru.

1. Nebuďte ze staré školy

Neustrňte v době, kdy HR bylo pouze oddělením pro vyřizování papírů a nemělo nic společného se skutečným řízením firmy. HR si již nemůže dovolit sedět v zavřené kanceláři a pouze zpracovávat mzdy. Musí rozumět byznysu své firmy – zákazníkům, trhu, financím atd.

2. Neomezujte se jen na napomínání

Váš záběr by měl být širší než stíhání zaměstnanců za pozdní příchody, delší obědy nebo prohlížení sociálních sítí v pracovní době. Pokud veškeré chyby zaměstnanců automaticky hlásíte manažerům, aniž byste se pokusili nejprve poradit nebo nabídnout například koučink, těžko můžete chtít, aby vás zaměstnanci vnímali kladně.

3. Nezacpávejte si uši a ústa

Důležitou vlastností každého personalisty je empatie. Musí být schopen naslouchat zaměstnancům a manažerům, nikoli jen odkazovat na firemní pravidla. Zároveň však musí umět komunikovat s nadřízenými a prosazovat věci, které považuje za správné.

4. Neizolujte se

Personalisté musí chodit mezi zaměstnance a ukazovat svůj zájem o jejich rozvoj a spokojenost na pracovišti. Můžete začít například tím, jak pohodlně se u vás cítí.

Co nejvíce ničí pověst HR ve firmách podle vás?

-kk-

Zdroj: business2community.com - online komunita pro manažery a podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje business2community.com
Chcete tento článek umístit na Váš web nebo do tištěného časopisu? Bližší informace se dozvíte zde.

Komentáře k článku

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přidejte komentář jako první.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace