Kdo nezapadne, z kola ven

IMAGE LAB s. r. o. Článek si můžete přečíst zdarma díky společnosti IMAGE LAB s. r. o.

Neúspěch uchazečů o vedoucí pozice často spočívá v tom, že nezapadají do příslušné firemní kultury. „Je to jeden z nejčastějších důvodů odchodu,“ vysvětluje Sally Stetsonová, ředitelka americké personální společnosti Salveson Stetson Group. „Uchazeči mohou mít skvělé technické dovednosti, pracovní výsledky i praxi u dobrých firem, ale jejich styl vůdcovství, interpersonální dovednosti a způsoby rozhodování nemusejí odpovídat fungování firmy,“ dodává její společník John Salveson. Pro úspěšnější přijímání nových vedoucích doporučují:

- Buďte realističtí, pokud jde o vaši firemní kulturu a seznamte s ní i firmy, které pro vás budou vyhledávat nové vedoucí pracovníky. Dovednosti požadované od nového pracovníka by měly odpovídat požadavkům na danou pozici a vyhovovat i ostatním lidem ve firmě.

- Nezajímejte se jen o to, co uchazeč dokázal, ale také, jak toho dosáhl. Nejde přitom o to, že byste chtěli zpochybňovat jeho schopnost dosahovat výsledků, ale lépe pochopit jeho postupy.

- V prvních měsících práce by měl uchazeče podpořit silný program nalodění (on-boarding). Vypracujte si postup, jak seznamovat nováčky s kulturními tabu ve vaší firmě, jak představovat podílníky a udržet v chodu danou jednotku, jíž nováček přebírá.

- Při snaze o to, aby nový vedoucí zapadl do firemní kultury, je velmi důležitá kontrola referencí. Uchazeči nemusejí mít dostatečný nadhled, aby plně pochopili, jak jsou vnímáni jako vůdci a dokázali popsat prostředí, v němž působili.

- Neustále vyhodnocujte svůj úspěch v náboru výkonných vedoucích pracovníků. Existuje řada firem, která nemá o tomto svém počínání žádné záznamy, a nemůže se tak hnout místa. Provádějte například výstupní pohovory se špatně přijatými vedoucími.

-kk-

Zdroj: WorldatWork - portál globální asociace manažerů lidských zdrojů WorldatWork

Komentáře k článku

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přidejte komentář jako první.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace