Podpora pracujících rodičů v bance Santander

Ilustrační snímek

Paula Dunneová je ředitelkou diverzity a angažovanosti zaměstnanců španělské banky Santander ve Velké Británii. V článku pro britský server HR Magazine nedávno popsala, jakými způsoby se banka snaží podporovat své talenty. Velkou pozornost momentálně věnuje především programu pro zaměstnance na rodičovské dovolené. „Více než 60 % zaměstnanců Santander UK tvoří ženy, a proto je důležité, abychom nabízeli širokou škálu možností pro pracující maminky a pomáhali jim vracet se po mateřské dovolené zpět k jejich práci co nejrychleji a nejsnáze,“ píše Dunneová.

Maminkám a tatínkům Santander nabízí podporu před narozením potomka, v průběhu rodičovské dovolené i po návratu do práce. Jedná se například o kurzy péče o děti, relaxační aktivity, pružný pracovní rozvrh nebo oblíbený britský benefit „ childcare vouchers“ - příspěvky na péči o děti ve formě poukázek. V pilotním provozu právě začíná mentorovací program, který má sloužit k udržení kontaktu mezi rodiči na rodičovské dovolené a jejich kolegy v práci. Mentoři jsou vybíráni z řad zaměstnanců, kteří si již prošli stejnou zkušeností.

Politika podpory rodičovství v Santander UK je součástí širší politiky diverzity – tříletého plánu vycházejícího ze závazků mezinárodní skupiny Santander Group vůči genderové diverzitě. Ta se kromě podpory žen na mateřské dovolené snaží i o více příležitostí pro ženy ve vedení firmy. Ženy momentálně zastávají čtyři klíčové role v nejvyšším vedení včetně výkonné ředitelky.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine