Právě vyšlo: Největší globální studie o koučování

V současné době je na světě přibližně 53 000 profesionálních koučů, z nichž 90 % tvoří aktivní koučové. Ročně si vydělají průměrně 51 000 dolarů. Celková výše globálních příjmů z koučinku dosáhla v roce 2015 částky 2,356 miliardy dolarů, což je růst o 19 % za posledních pět let.

Ilustrační snímek

To jsou hlavní zjištění studie Mezinárodní federace koučů (ICF) s názvem Global Coaching Survey 2016, kterou pro ICF zpracovala společnost PricewaterhouseCoopers (PwC). Jedná se o v pořadí již třetí vydání nejobsáhlejšího globálního výzkumu v oboru profesionálního koučinku. Cílem studie je zmapovat současné trendy v rozvoji koučinku a zároveň identifikovat výzvy a příležitosti, které má tento obor před sebou.

Studie probíhala od července do prosince 2015 a zapojilo se do ní více než 15 tisíc respondentů ze 137 zemí světa. Letos poprvé přináší studie také specifická data o manažerech a lídrech, kteří používají koučovací dovednosti ve svých organizacích.

Kdo jsou koučové a co očekávají?

Ukázalo se, že nejvíce koučů je v západní Evropě (35 %) a Severní Americe (33 %). 54 % z nich je starší 50 let. 67 % koučů a 66 % lídrů praktikujících koučink představují ženy. Dva ze tří koučů koučují manažery, top manažery a podnikatele. 60 % jejich klientů je mladších 45 let.

Pokud jde o překážky, které koučové vidí před sebou v následujících 12 měsících, největší z nich jsou samozvaní koučové, kteří nemají potřebnou kvalifikaci. Následují obavy z nepřehledné situace na trhu a celkové saturace trhu. Naopak největší příležitosti má v následujících 12 měsících přinést rostoucí povědomí o výhodách a přínosech koučinku, celkově lepší vnímání koučinku a vyšší dostupnost dat dokládajících návratnost investic do koučinku.

Shrnutí nejdůležitějších výsledků studie je k dispozici zdarma na stránkách ICF zde. Další informace pak přímo na stránce výzkumu zde.

-kk-

Zdroj: ICF - International Coach Federation - portál mezinárodní federace koučů (ICF)
Zobrazit přehled článků ze zdroje ICF - International Coach Federation

Články v sérii

Aktuální

Zapojte se do globální studie o koučování

Aktuální

Poslední příležitost zapojit se do globální studie o koučování

Aktuální

Největší globální studie o koučování je na světě

Aktuální

Zapojte se do největší globální studie o koučování

Aktuální

Právě vyšlo: Největší globální studie o koučování