Špičkoví personalisté už třetí rok snídají společně

Když jsme v květnu 2013 přivítali na našem pilotním workshopu ve formě snídaně první personalisty, netušili jsme, jakou odezvu v jejich komunitě vyvoláme. A proto letos v této formě sdílení nových trendů a navazujících zkušeností z praxe pokračujeme," říká Markéta Šimáková, partnerka společnosti DMC management consulting a dodává: „Workshopy ve formě snídaně organizujeme v Praze a Ostravě. Témata si vybírají účastníci sami – pokaždé shromažďujeme informace, s jakou problematikou se aktuálně potýkají.“

Kromě příjemného setkání s kolegy z jiných firem jsou Snídaně s DMC především workshopem k dané HR problematice – uvedení do aktuálních trendů, výsledky průzkumů, případové studie a praktická část se zástupcem klienta DMC, kde mají účastníci možnost ptát se a diskutovat. Za dva roky existence Snídaní proběhla témata jako AC/DC a 360° zpětná vazba, týmový koučink a zvyšování výkonnosti týmů, outsourcing a neposlední řadě HR Business Partner.

„HR Business Partner je způsob řízení HR, který bourá zažité vnímání HR jako pouze podpůrného oddělení“, říká Markéta Šimáková. „Při jeho zavádění u klientů jsme zjistili, že na českém trhu chybí strukturované know-how. Proto jsme iniciovali vydání českého překladu ‚bible‘ HR partneringu, knihy Dave Ulricha ‚HR from the Outside In‘, který vyšel v březnu 2014. Slavnostní snídaně ke křtu knihy měla velký úspěch.

Personalisté se letos mohou těšit na další témata, jež si sami vybrali. 20. 3. 2015 v Praze a 10. 4. v Ostravě proběhne workshop Role HR ve firemní kultuře – nástroje budování kultury, průzkumy spokojenosti zaměstnanců a HR marketing. Účastníci se dozvědí, jak tyto oblasti řídí ve známých společnostech jako Aramark, ING či Brose. Dalším tématem pro rok 2015 je Řízení výkonu prostřednictvím HR – Snídaně v Praze i Ostravě proběhnou v říjnu. DMC nabízí personalistům i strukturované vzdělávání s HR profesionály z praxe – v únoru začal třetí ročník akreditované HR Akademie.

Markéta Šimáková z DMC dodává: „Věříme, že témata pro rok 2015 přitáhnou další HR profesionály, abychom dostáli našemu krédu: pomáháme českým personalistům růst.“