Zrají zaměstnanci jako víno?

Image Lab s.r.o. Článek si můžete přečíst zdarma díky společnosti Image Lab s.r.o.

Vytisknout

Populace stárne. Průměrný věk pracovní síly je tedy stále vyšší. Na jednu stranu je to výhoda, protože starší zaměstnanci přinášejí větší zkušenosti, lépe rozumějí obchodním očekáváním a z dlouhodobého hlediska znamenají lepší perspektivu. Na druhou stranu však stárnoucí pracovní síla přináší i problémy. Ty se týkají konkrétních strategií pro zajištění oprávněného uznání zaměstnanců i firmy. Článek shrnuje devět základních opatření ve vztahu ke straším zaměstnancům.

- Nejprve se zbavte stereotypů, jako je přesvědčení, že starší pracovní síla je méně produktivní, méně motivovaná a nepřístupná změnám.
- Přimějte i své zaměstnance, aby se těchto stereotypů zbavili.
- Věnujte zvýšenou pozornost novým technologiím.
- Alespoň částečně obměňujte pracovní povinnosti.
- Soustřeďujte se na motivaci.
- Provádějte změny tak, aby byly pro zaměstnance přínosné.
- Buďte proaktivní v otázkách péče o zdraví.
- Kázeň vyžadujte opatrně a profesionálně.
- Posuzujte zaměstnance nezávisle na věku, v širším kontextu.

-kk-
Zdroj: bcentral - Portál společnosti Microsoft věnovaný malým podnikům
Zobrazit přehled článků ze zdroje bcentral
Štítky: Firemní kultura

Komentáře k článku

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přidejte komentář jako první.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace