Bezpečnost se nejsnáze učí z chyb ostatních

Ilustrační snímek

Kdo by se v dnešní době aspoň trochu neobával o finance na svém soukromém či firemním bankovním účtu? O útocích hackerů slyšíme ze všech stran. Z médií víme, že prolomení hesla a nabourání se přesně tam, kam chtějí, je pro tajemné hackery vlastně hračka. Jsou ale hackeři opravdu tak chytří, zkušení a protřelí? Nebo jim tak trochu sami napomáháme tím, že svoje data nemáme dostatečně zabezpečena? Ruku na srdce – jak často si měníte svoje přístupová hesla? Kolik toho víte o zabezpečení vašeho domácího počítače, notebooku, tabletu či dokonce mobilu? Jak moc jste si jisti, že data ve vašem zaměstnání používají jen ti oprávnění lidé a že si je třeba právě teď nestahuje nebezpečný hacker převlečený za opraváře klimatizace? Víte, co všechno vám hrozí při brouzdání na internetu nebo při nakupování v e-shopu?

Počítačová škole Gopas si uvědomujeme, že bezpečnosti v oblasti IT je nutné věnovat velkou pozornost a chceme o tom přesvědčit i běžné uživatele. I naprostý laik se může snadno a rychle naučit, jak se chovat u svého počítače bezpečně a neotvírat tak pomyslná dvířka kyberkriminálníkům. Pro běžné uživatele nabízíme 2denní školení Certified Secure Computer User (CSCU). Název kurzu zní trochu komplikovaně, ale to jen proto, že se jedná o mezinárodně proslulý kurz připravený experty společnosti EC-Council, celosvětově uznávané organizace v oblasti bezpečnostního vzdělávání. CSCU je vlastně školení, které by měl navštívit každý uživatel domácího počítače, notebooku, chytrých telefonů, internetu, sociálních sítí, e-shopů, internet bankingu apod. A CSCU je také titul, kterým se každý absolvent kurzu může pochlubit po složení certifikační zkoušky, která je v ceně kurzu a jejímž složením si potvrdí znalosti nabyté v kurzu a prokáže svoji orientovanost v otázce bezpečnosti.

Co na školení CSCU uvidíte? Co se dozvíte a naučíte?

Předvedeme vám reálné ukázky nebezpečí, které běžným uživatelům hrozí, aniž by si ho uvědomovali. Naučíte se jak bezpečně spravovat svá data, domácí počítač, notebook nebo bezdrátovou síť. Obsahem kurzu je především bezpečnost na Internetu, při běžném využívání e-mailových služeb, sociálních sítí či online nakupování. Zabrousíme však i mimo informační technologie a ukážeme si i netechnické způsoby hackingu, krádeže identity a triky kapsářů. Celý kurz bude prokládán reálnými ukázkami a případovými studiemi, ve kterých se lidé stali obětí zločinu v reálném či virtuálním světě. Samozřejmě nebude chybět ani prezentace, jak se bránit a hlavně předcházet těmto útokům. Školení je zakončeno certifikační zkouškou CSCU 112-12 v rozsahu 2 hodin. Detailní osnovu kurzu spolu s vypsanými termíny a cenou naleznete na odkazu www.gopas.cz/kurzy/CSCU. Díky znalostem z kurzu CSCU se nestanete další obětí kyberkriminality!