Koučování stážistů se zapojením společenské odpovědnosti

Ilustrační snímek

Britská telekomunikační společnost BT dokončila pilotní projekt koučování a rozvoje leadershipu u mladých stážistů. Šlo o tříměsíční program, který začínajícím odborníkům do 30 let umožnil stejný styl vůdcovského rozvoje, který je běžný u seniorních manažerů. Zahrnoval týden výuky v učebně a 11 týdnů koučování. Cílem bylo podpořit duševní odolnost, sebedůvěru, komunikační a vůdcovské dovednosti stážistů v návaznosti na firemní hodnoty.

Projekt v sobě zároveň nesl sociálně odpovědný prvek ve výběru koučovací společnosti In Sync. Ta se zavázala poskytnout za každého koučovaného zaměstnance BT stejný kurz 16-19letému znevýhodněnému studentovi místní školy. Do pilotního projektu se zapojilo 25 koučů. Nyní chce BT program opakovat, aby stejnou šanci získali i další z celkového počtu 600 stážistů.

„Přístup ke koučování této kvality v samotném začátku kariéry pomáhá stážistům lépe pochopit jejich potenciál a získat schopnosti, jak jej dosáhnout. Během programu jsem měla možnost sledovat, jak se ze stážistů stávají mladí lídři, kteří rozumějí našemu byznysu a jsou mu oddaní, což z nich dělá emočně inteligentní manažery budoucnosti, které budeme potřebovat pro další úspěšný rozvoj BT. Když navíc zapojení do projektu znamená, že příležitost růst získá i další mladý znevýhodněný člověk, je to podnět k tomu, abychom pokračovali,“ uvedla na stránkách portálu peoplemanagement.co.uk personální ředitelka BT Group Caroline Watersová.

-kk-

Zdroj: People Management - přední britský magazín o řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje People Management