Zapojte se do největší globální studie o koučování

Ilustrační snímek

Mezinárodní federace koučů (ICF) vyzývá kouče z celého světa k účasti na studii s názvem Global Coaching Survey 2015, kterou pro ni připravuje společnost PricewaterhouseCoopers (PwC). Není přitom podmínkou, aby účastníci studie byli členy ICF.

Jedná se v pořadí již o třetí vydání nejobsáhlejšího globálních výzkumu v oboru profesionálního koučinku. Cílem studie je zmapovat současné trendy v rozvoji koučinku a zároveň identifikovat výzvy a příležitosti, které má tento obor před sebou.

Sběr dat probíhá až do konce roku

Zájemci se mohou do studie zapojit prostřednictvím webových stránek www.CoachingSurvey2015.com a to až do 31. prosince 2015. Sesbíraná data poslouží jako základ pro vznik aktuální detailní zprávy o stavu oboru. Koučům, organizacím i médiím umožní dozvědět se více o počtu a demografických profilech praktikujících koučů, výši jejich výdělků, nejčastějších specializacích apod.

Výzkum probíhá v angličtině, francouzštině, němčině, italštině, španělštině, portugalštině, japonštině, korejštině a čínštině. Účastníci obdrží výstupy ze studie.

Poslední data jsou z roku 2011

První globální studii o koučinku zpracovala ICF v roce 2006. Tehdy se jí zúčastnilo 6 tisíc koučů z více než 70 zemí a byla vydána od názvem 2007 ICF Global Coaching Study. Druhá studie proběhla v roce 2011 a zapojilo se do ní více než 12 tisíc koučů ze 117 zemí světa. Zveřejněna byla zde: 2012 ICF Global Coaching Study.

V roce 2011 bylo na světě přibližně 47 500 profesionálních koučů, z nichž 87 % byli aktivní koučové. Ročně si vydělali průměrně 47 900 dolarů. Celková výše globálních příjmů z koučinku dosáhla v roce 2011 téměř 2 miliard dolarů. Většina koučů tehdy očekávala další růst počtu svých klientů, pořádaných koučovacích sezení i příjmů. Pokud i vy máte co říci k tomu, co se změnilo, máte příležitost.

-kk-

Zdroj: ICF - International Coach Federation - portál mezinárodní federace koučů (ICF)
Zobrazit přehled článků ze zdroje ICF - International Coach Federation

Články v sérii

Aktuální

Zapojte se do globální studie o koučování

Aktuální

Poslední příležitost zapojit se do globální studie o koučování

Aktuální

Největší globální studie o koučování je na světě

Aktuální

Zapojte se do největší globální studie o koučování

Aktuální

Právě vyšlo: Největší globální studie o koučování