Brno, nebo Praha? Kde jsou lepší firemní akce?

Pokud jezdíte mezi Prahou a Brnem po D1, nemůžete uniknout sloganům, které si dělají legraci ze vztahů mezi Pražáky a Brňáky. Má-li však vaše společnost zaměstnance po celé republice, pak tyto proticentristické tendence často už tak zábavné nejsou. Zvláště když připravujete firemní akci a máte dilema, kde ji uspořádat.

Nejjednodušší možnost pro uspořádání firemní akce pro firmy s pobočkami rozesetými po republice bývá obvykle na sídle. Pro lidi z centrály to je samozřejmě nejpohodlnější. Navíc se tím sníží náklady třeba o jejich ubytování. Ale jsou to efektivně uspořené peníze? Nebo jen krátkodobá úspora, která se dlouhodobě nemusí vyplatit?

Nejen při teambuildingu, ale i při všech dalších setkáních lidí ve firmě jde do značné míry i o budování vztahů mezi zaměstnanci, aby spolu vzájemně lépe spolupracovali a aby v jejich souhře společnost dosahovala celkově lepších výsledků. Pokud lidé z centrály spěchají večer domů za svými každodenními starostmi, zatímco „přespolní“ jdou na společnou večeři a pak tráví večer při sklence něčeho dobrého, zaručeně přijde řeč i na rozdíly mezi centrálou a pobočkami i všechny pociťované, byť třeba bezdůvodné křivdy. V těchto chvílích se bourají vzájemné mosty, složitě budované vzájemnou komunikací. Přitom vůbec přitom nezáleží na tom, zda centrála je Brně, Praze či kdekoliv jinde.

Zvyšování efektivity vzájemné spolupráce nejlépe prospívá, když jsou všichni na „stejné lodi“. Všichni se sejdou na stejném místě ve sjednaný čas a směřují ke společnému cíli. A to nejen přes den, ale i večer a dlouho do noci. Při debatách nad mnoha pracovními i nepracovními tématy se vztahy zázračně posílí.

Ideálním lokalitou pro konání firemních akcí tak je střed republiky, který je „férový“ pro všechny, protože tam mají všichni přibližně stejně daleko. Pouhých 12 km od středu ČR, necelou hodinku od Prahy a 75 minut od Brna je umístěn Konferenční hotel LUNA. Ačkoliv je jen pár kilometrů od dálnice D1, nachází se v krásném prostředí na břehu rybníka a na úpatí kopce, který byl označován za střed Evropy. Konferenční hotel LUNA je jako stvořený pro firemní akce na Vysočině, na které se specializuje. Pro velké akce lze sjednat exkluzivitu či dokonce celý areál uzavřít, takže zaručeně nebudete nikým rušeni ani naopak nikým omezováni.

>Konferenční hotel LUNA Kongresové centrum Vysočina v hotelu LUNA

Hotel nabízí ubytování až pro 140 osob v nekuřáckých, převážně dvoulůžkových pokojích s balkonem. Postele jsou variantně manželské či samostatné, aby se účastníci nemuseli tísnit na manželské posteli. Další účastníci se můžou ubytovat přes léto v chatkách či celoročně v nedalekém spolupracujícím hotelu.

Kongresové centrum Vysočina v hotelu LUNA nabízí 9 konferenčních sálů a salonků s kapacitou největšího sálu do 150 osob, takže se bez problémů přizpůsobí většině akcí. Je možné i vystavení automobilu či jiného rozměrného předmětu v automobilu přímo v konferenčním sále. Samozřejmostí je WIFI i pevné datové připojení k internetu i dostatek parkovacích míst, a to zdarma.

V areálu hotelu je bezpočet možností pro nejrůznější outdoorové aktivity. Rybník nabízí třeba možnost závodů na raftech či dračích lodích. V lese si můžete vyzkoušet například paintball či se projet po lesních cestách na čtyřkolkách, pro které je jen 11 km vzdálená profesionální offroadová dráha). Travnaté hřiště a louka nabízí zase další možnosti. Kolem celého areálu je rozeseto devět „jamek“ discgolfového hřiště. Discgolf se speciálním létajícím talířem je skvělá zábava i pro větší kolektivy vhodná nejen na dlouhé letní dny – discgolf lze totiž hrát i na sněhu a při osvětlení košů a disků dokonce i v noci, což přináší nevšední zážitky.

Nečekejte s předsevzetími pro zlepšení vnitrofiremní komunikace až na nový rok, vyzkoušejte hotel Luna již nyní na Vánoční večírek. Pošlete nám svou nezávaznou poptávku firemní akce co nejdříve, protože volné termíny ubývají.