Jak je důležité míti geeka

Ilustrační snímek

Mezi neúspěšnými a prosperujícími společnostmi je jeden specifický rozdíl. Společnosti, které zanedlouho skončí, totiž mnohdy spojuje to, že na rozdíl od svých úspěšných konkurentů si nezvládly osvojit moderní technologie. Technologie je přitom dnes srdcem každého byznysu, mnohdy i jeho tepnami. Dnes se prostě úspěšný projekt bez technologií neobejde – a proto potřebujete své "geeky" (geek je termín přejatý z angličtiny označující zapáleného znalce informačních technologií).

Chce-li váš podnik aktivně využívat nové technologie, nestačí jen používat e-maily a mít ve firemních noteboocích několik programů. Je třeba zahrnout technologii do samotné šroubovice DNA vašeho podnikání. To, co byste měli využívat, může být s trochou zobecnění shrnuto pod zkratku SMAC. A jaké otázky byste si v každé z těchto oblastí měli položit? Web bmmagazine.co.uk se domnívá, že přinejmenším tyto následující:

Sociální sítě

Zákazníci jsou lidé, a proto rádi mluví a komunikují. Nasloucháte pozorně tomu, co si žádají a co chtějí? Měníte podle jejich hlasu svou nabídku a své produkty?

Mobilní zařízení

Mohou vaši zákazníci objednávat služby vaší firmy i přes mobilní telefony a tablety? A co vaše byznysové aplikace, data a kontakty – je zajištěna jejich bezpečnost? Umí všichni vaši zaměstnanci vaše systémy využívat efektivně a správně?

Analytika

Využíváte dostupnou technologii k tomu, abyste si všimli schémat, trendů a vývoje chování vašich zákazníků? Získáváte díky analytice cenný vhled do toho, jak funguje váš trh? Daří se vám takový vhled přetavit v nové zakázky? Víte, odkud pochází jádro všech vašich uzavřených obchodů?

Cloudová řešení

Používáte software a aplikace založené na cloudu? Toto řešení umožňuje přístup k softwaru na úrovni velkých korporací i malým a středně velkým podnikům. Přesunutí softwaru z firemních zařízení na internet přináší také značné zlepšení v oblastech efektivity a cash flow.

A konečně poslední otázka: Jak se zorientovat v záplavě různých moderních technologií? Potřebujete geeky v seniorních pozicích. Potřebujete je proto, protože rozumí technologiím a vědí, jak ji nejlépe implementovat.

-jk-

Zdroj: Business Matters - web předního britského časopisu pro malé a střední podniky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Matters