Plánujte si méně, abyste dosáhli více

Ilustrační snímek

Jistě, stanovovat si cíle je v pořádku, většinou je však lepší držet se při zemi a stanovit si realistické a dosažitelné cíle. Vyberte cíle, kterých můžete dosáhnout, radí web addicted2success.com, protože pokud začnete vražedným tempem, nakonec to vzdáte a vrátíte se ke svému předchozímu životnímu stylu, ke svým starým návykům. Snadnou strategií je naplánovat si méně, protože to může být z dlouhodobého hlediska mnohem účinnější. Nebudete se pak muset neustále nutit do něčeho, co stejně nemáte reálnou šanci dodržet.

Neukousněte si příliš velké sousto

Každý to asi moc dobře zná: stanovíte si odvážný, velkolepý cíl, jako že například budete chodit dvakrát denně do posilovny po 6 dní v týdnu. První týden toto předsevzetí nejspíš zvládnete, ale druhý týden už nejdete do posilovny dvakrát denně 6 dnů, ale jen 4 dny. A následující týdny je to ještě horší. Pátý týden už můžete být rádi, že jste se dostali do posilovny 3 dny v týdnu, aspoň jednou za den. Vidíte, že váš plán nevychází, a nakonec to vzdáte úplně. Zní vám to povědomě? Chodí to tak s většinou předsevzetí, nejen s posilováním.

Naplánujte si, že uděláte méně

Předpokládejme, že když je týden dobrý, je realistické abyste se dostali do posilovny na hodinu aspoň 5krát za týden. Proto si úmyslně naplánujte méně, například 45 minut 3krát týdně. Koneckonců, ne každý týden se podaří, že? První týden své předsevzetí dodržíte. Druhý týden budete možná více zaneprázdnění, ale protože jste to nepřehnali s očekáváním, i tak svůj úkol splníte. Dělat méně proto obvykle vede k úspěchu, protože pravidelně opakovaná menší aktivita je mnohem účinnější než velká aktivita prováděná jen nárazově. Velká sousta jsou prostě příliš velká.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success