Jak vypadá ráno úspěšných lidí

Ilustrační snímek

Ráno je naprosto zásadní část dne. Může výrazně přispět k vašemu úspěchu, ale stejně tak může být i počátkem a důvodem velkého neúspěchu. Co tedy ráno dělat, abyste se připravili na skutečně úspěšný den? Podle článku na webu addicted2success.com byste si měli dělat zápisy do deníku, zacvičit si, rozhodnout se, co je dnes pro vás skutečně důležité a také si alespoň krátce zameditovat.

Deník

Lidé si vedou deníky již více než 1 000 let. Není možné, aby se tato aktivita udržela tak dlouho, kdyby na ní něco nebylo. Vedení deníku je mezi úspěšnými lidmi velmi rozšířené. Politici i podnikatelé totiž vědí, že jde o skvělou příležitost k utříbení myšlenek, obzvláště tehdy, když jsou zahlceni emocemi nebo když jsou mimořádně vytíženi. Při zapisování do deníku máte čas popřemýšlet a ujasnit si, kam směřujete. A jakmile získáte jasný náhled na celou svou situaci, můžete ji správně posoudit a zařídit se podle ní.

Cvičení

Cvičení vám dodá energii na celý den a také zlepší vaši produktivitu, protože má příznivý vliv na pozornost a výkonnost. Nejlepší je – a to platí i pro ostatní položky tohoto seznamu – přivstat si a zacvičit si ještě předtím, než se probudí celý svět a vaše pozornost bude stržena jinými věcmi.

Zamyšlení nad rozvrhem

Dříve, než uděláte cokoliv jiného, byste měli přijít na to, co je pro vás dnes tím skutečně důležitým. Jaké příležitosti vás dnes čekají, na čem dnes skutečně záleží? To, že máte plný kalendář, ještě neznamená, že jde o skutečně důležité věci.

Ponoření se do meditace

Meditace přináší mnoho dobrého. Snižuje pociťovaný stres, zvyšuje vaše sebeuvědomění, zlepšuje vaši schopnost ovládat své emoce a posiluje vaši vůli. Meditace vám tak pomáhá překonat i ty nejtěžší překážky s klidnou a soustředěnou myslí.

Jaký je váš recept na úspěšný začátek dne?

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success