Zpříjemněte si předvánoční čas v práci

Ilustrační snímek

Ať už je pro vás období před Vánoci v práci hektičtější než obvykle, nebo naopak spíše nudné a bez zásadních úkolů, prospěje vám, když se pokusíte vytvořit příjemnou vánoční atmosféru. Není k tomu zapotřebí vyvěšovat dekorace nebo si dávat dárky. Zkuste se zaměřit na slušné chování a zlepšení vztahů se svými spolupracovníky. Stačí jen trochu dobré vůle.

1. Zdůrazňujte kvality svých kolegů

Mluvte o druhých za jejich zády, ale pouze kladně. Vyjádřete, proč se vám s nimi dobře spolupracuje nebo co vás na nich v poslední době zaujalo. Ve výsledku se budete cítit dobře vy sami i vaši kolegové, k nimž se donese, že jste o nich mluvili.

2. Pomáhejte, i když nemusíte

Když uvidíte, že by vás kolega potřeboval pomoc, nabídněte mu ji. Přečtěte si, co napsal, pomozte mu najít řešení, kterého ho samotného nenapadá, vyřiďte za něj pár telefonátů, aby nemusel být v práci až do večera. Možností je celá řada. Kolega si vaši pomoc bude pamatovat a také vám pomůže, až budete potřebovat.

3. Poděkujte za pomoc v práci

Zamyslete se, kdo z kolegů nebo i zákazníků vám v letošním roce hodně usnadnil práci nebo s kým vás nejvíce bavilo spolupracovat. Pak těmto lidem osobně poděkujte nebo alespoň napište krátký osobní dopis.

4. Nepropadejte stresu více, než je nutné

I když v práci máte na konci roku poměrně klid, doma to může být velmi hektické. Všechny ty nákupy, vaření a návštěvy vás mohou stát hodně sil. O to více byste si však měli dávat pozor, abyste svůj stres nepřenášeli na kolegy v práci. Dejte si závazek být milí na ostatní a snažte se jej dodržet. Pozitivní přístup vám hodně pomůže.

-kk-

Zdroj: QuickBase Blog - The Fast Track - manažerský blog
Zobrazit přehled článků ze zdroje QuickBase Blog - The Fast Track