Posilte své sebevědomí

Ilustrační snímek

Máte mnoho příležitostí k tomu, abyste se cítili lépe a sebevědoměji. Díky tomu následně budete úspěšnější v čemkoli budete chtít. Můžete změnit své oblékání, své chování a svůj hlas. Jak zlepšit svou image a stát se sebejistými? Řiďte se těmito tipy, které nám přinesl web addicted2success.com.

Oblečení hraje roli

Nenoste nic, co by vás svíralo, nebo co by na vás naopak plandalo. Vyberte si to, v čem se cítíte pohodlně. Také můžete zvolit takový kousek oblečení, který vaši postavu trochu vylepší a zformuje. Pak už stačí jen přidat trochu barev – a nejenže se budete cítit sebejistě, ale také přitáhnete pozornost. Tmavé barvy působí autoritativně, zatímco světlé a kontrastní barvy na vás upoutají pozornost ostatních. Vezměte si něco černého, nebo něco v barvě námořnické modři, a doplňte to něčím v kontrastní barvě. Bílá, světle modrá nebo žlutá fungují dobře.

Sebejistý hlas

Mnoho lidí stále zapomíná na to, jak velký dojem dělá pouhý hlas. Pečlivě si naplánujte, co chcete říct – a pak to řekněte pomalu a jistým tónem. Občas na barvě a intonaci záleží víc než na samotném obsahu. Také si dejte pozor na to, aby vám hlas na konci vašeho tvrzení neujel nahoru. To z vašeho sdělení dělá otázku, i když se třeba vůbec ptát nechcete.

Neztrácejte čas porovnáváním se s ostatními

Je docela dobře možné, že se nikdy nebudete cítit dost dobří. Jakmile se jednou začnete srovnávat s druhými, kteří ve svém životě učinili jiná rozhodnutí a rozhodli se sledovat různé cesty, budete se cítit neúspěšně. Je to pochopitelné, protože se obvykle soustřeďujeme na to, co nemáme, místo toho abychom byli pyšní na to, čeho jsme dosáhli. Zkuste si vytvořit seznam toho, na co můžete být hrdí. Když ucítíte nutkání porovnávat se s ostatními, připomeňte si právě tyto věci, za které můžete být vděčni. Ať už jsou hmotné, nebo nehmotné.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success