G4S úspěšně završila proces kolektivního vyjednávání

Společnost G4S, poskytovatel komplexních bezpečnostních řešení, úspěšně završila proces kolektivního vyjednávání se všemi dvanácti odborovými organizacemi, které u ní působí, uzavřením kolektivní smlouvy. Jedná se o odborové organizace zastupující zaměstnance G4S Secure Solutions (CZ) a smlouvu pro roky 2016 a 2017 a odborové organizace zastupující zaměstnance G4S Cash Solutions (CZ) a smlouvu pro období zbývající části roku 2015 a roku 2016.

Management společnosti G4S si plně uvědomuje, že nedílnou součástí dobře fungující firmy jsou její zaměstnanci. Úspěšné uzavření kolektivních smluv v obou divizích G4S Secure Solutions (CZ) a G4S Cash Solutions (CZ) potvrzuje, že G4S je jedním z nejlepších zaměstnavatelů v náročném oboru soukromé bezpečnosti. Tímto krokem chceme nejen klientům navenek deklarovat svou personální stabilitu a vysokou kvalitu poskytovaných služeb,“ uvádí Josef Svoboda, Managing Director G4S Česká republika.

U G4S Secure Solutions (CZ) působí celkem devět odborových organizací zastupujících zaměstnance fyzické ostrahy po celé České republice včetně zaměstnanců působících při ostraze jaderných elektráren. „Jsme také rádi, že proces je uzavřen. Kolektivní smlouva garantuje zaměstnancům G4S vedle práv vyplývajících z právních předpisů i výhody plynoucí ze sociálního programu a mzdového řádu. Mezi některé z nich patří například nárok na stravenky, peněžité dary při dárcovství krve a dále odměny při pracovních či životních výročích apod.,“ říká Ladislav Vobr, předseda odborové organizace zastupující zaměstnance ostrahy Jaderné elektrárny Temelín. V G4S Cash Solutions (CZ) působí tři odborové organizace.

G4S se podařilo i ve složité situaci, která na trhu bezpečnostních služeb dlouhodobě panuje a plyne zejména z podfinancovanosti těchto služeb, uzavřít kolektivní smlouvu před koncem období, na které byla platná.

O společnosti G4S

G4S je světovou jedničkou v poskytování komplexních bezpečnostních řešení. Specializuje se na outsourcování podnikových procesů, hodnotí současná i budoucí rizika a navrhuje bezpečná řešení vedoucí k minimalizaci jejich dopadu. G4S má strategicky rozmístěné pobočky ve více než 125 zemích, zaměstnává 657 000 pracovníků a je tak významným poskytovatelem řízení rizik a ochrany podnikatelských i vládních subjektů. V České republice se G4S zaměřuje zejména na bezpečnostní služby v oblasti ochrany majetku a osob (divize G4S Secure Solutions (CZ), a.s.) a cashové služby spojené s manipulací hotovosti (divize G4S Cash Solutions (CZ), a.s.).