Marcela Suchánková

Marcela Suchánková, nová ředitelka HR v ČSOB

Marcela Suchánková se od prvního května 2015 stává výkonnou ředitelkou HR v ČSOB. Do této funkce přichází z pozice generální ředitelky ČSOB Penzijní společnosti, kterou zastávala od dubna minulého roku. Dočasně pověřený řízením ČSOB PS bude Roman Fink, který je zároveň finančním ředitelem této společnosti.

Marcela Suchánková (nar. 1971) vystudovala Vysokou školu ekonomickou, fakultu informatiky a statistiky, obor informační management a získala také titul MBA na US Business School Praha. Před nástupem do ČSOB (1997) pracovala v agentuře Ewing Public Relations.

V letech 1997 až 1999 byla zodpovědná za interní komunikaci ČSOB. Od roku 1999 se pohybovala v oblasti retailové klientely, podílela se na tvorbě strategie a vývoje produktů. Vedla několik bankovních projektů, byla u zrodu přímého marketingu a od roku 2010 působila jako manažerka útvaru Orientace na klienta. Poté vedla v bance útvar Spoření a investice. V lednu 2013 nastoupila jako obchodní ředitelka do ČSOB Penzijní společnosti a zároveň se stala členkou představenstva.