Přidat komentář

Komentáře k článku - Kvalitní lektor a jak ho poznat

Zpět na článek - Kvalitní lektor a jak ho poznat


  • 2.4.2015 16:32:55   Rostislav Bála, lektor obchodní němčiny a překladatel
    Odpovědět
    To je zase keců. Lektor se může stavět na hlavu, když klient nechce, nenadělá nic. Někteří klienti mají představu, že lektor má kouzelný trychtýř a naleje mu to tam. Někteří mají představu, že 50 korun na hodinu i s dojezdem na místo je tak akorát.
    • 10.4.2015 09:37:49   Radek Havelka
      Odpovědět
      Děkuji za názor. Snažím se najít souvislost Vašeho sdělení s mým článkem a patrně reagujete na vyjádření ohledně přímého vlivu lektora, jeho úsilí a kvalit na efektivitu vzdělávání. Máte pravdu, že demotivované publikum s nedostatkem zájmu o vzdělávání je velmi těžké cokoli naučit, avšak domnívám se, že je vždy určitý prostor i pro školitele v posluchačích potřebný zájem probudit. Souhlasím s Vaším názorem, že proces učení u dospělých je mnohem složitější, než plnění střev při výrobě jitrnic. Právě proto si myslím, že kvalita školitele není jen ve znalostech a pedagogických schopnostech a v tomto článku jsem se na tento problém pokusil podívat v mnohem širších souvislostech. Osobně jsem také zastáncem fair-play, vzájemné reciprocity a odpovídající kompenzace, aby byl lektor patřičně motivován a také náležitě odměněn za svoji náročnou a mnohdy vyčerpávající práci. Dlouhodobá win-to-win spolupráce vyžaduje od zaměstnavatele i lektora otevřenost, přátelský přístup, flexibilitu, vzájemnou přejícnost i asertivitu a jistou umírněnost.
  • 9.12.2016 15:13:41   Aleš
    Odpovědět
    Dobry den, Je to jako s tím besamelem v úvodu. Cely článek je názor jednoho člověka. Dobry lektor je ten, který naplní cíl zadavatele (kupujícího) a dokáže se prizpusobit svému publiku. Musí to byt dobry herec. Psat v bodech, jak by měl výpadat dobry lektor asi není šťastné rozhodnutí. Jsou lektoři, kteří chodí pod cenu aby se uzivili, skolí na efekt skvělého závěrečného hodnocení, dělají různé akce nebo mají ceny nejvyšší a neustále plný kalendář. Holt jak by řekl klasik ... Člověka poznáš po ovoci, které roste na jeho stromě... Připadá mi, jako by spousta lektorů v Čechách měla vse schované a na zahradě hole soušky...
Přidat komentář