Barevné lavičky se vrátily do centra Plzně

Plzeň, 16.4.2012 - Za tradičně nepříznivého počasí zahájili členové Rotary Clubu Plzeň Beseda již 7. ročník Plzeňských laviček. Kromě primátora Martina Baxy se slavnostního odhalení laviček ve Smetanových sadech zúčastnila také rektorka Západočeské univerzity Ilona Mauritzová a ředitel Ústavu umění a designu ZČU docent Josef Mištera, jehož studenti navrhují a realizují výtvarnou podobu laviček.

Jako jeden ze sponzorů projektu jsme si letos v celofiremním hlasování vybrali lavičku „Vlnky“.

 

Plzeňské lavičky 2012 - lavička Vlnky

Projekt Plzeňské lavičky je charitativním projektem Rotary Clubu Plzeň Beseda a Ústavu umění a designu Západočeské univerzity v Plzni. Studenti vytvářejí grafické návrhy laviček, z nichž si sponzoři – především plzeňské firmy – vybírají tu, která je nejvíce zaujme. Na každé lavičce je pak uvedeno, kdo je jejím autorem a sponzorem. Výtěžek z prodeje laviček sponzorům je určen handicapovaným dětem ze sdružení Help Me.

Čtrnáct barevných laviček je nyní umístěno ve Smetanových sadech v Plzni, kde budou zpříjemňovat jarní a letní posezení kolemjdoucím. Na podzim se vrátí zpět firmám, které je zaplatily. Ty si je mohou umístit do svých prostor, zkušenosti z minulých let však ukázaly, že originální lavičky budou i dále sloužit veřejnosti. Firmy je věnují do nemocničních areálů nebo na dětská hřiště.

Děkujeme všem sponzorům letošních laviček, z našich klientů například společnosti Manpower.

Galerie fotografií ze zahájení Plzeňských laviček 2012.

http://www.rcbeseda.cz/2012/04/16/lavicky-2012-zahajeny/