Jakým směrem se ubírají trendy v interním rozvoji zaměstnanců?

Nedávno rebrandovaná profesní organizace People Management Forum (bývalá Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů) pořádá návazně na červnové ostravské setkání další odbornou akci pod názvem „Inspirace“, tentokrát v Brně na téma Současné trendy v interním rozvoji a seberozvoji zaměstnanců.

Formát akce si klade cíl stručně, přehledně a velmi intenzivním způsobem zprostředkovat tipy HR profesionálů. Odborníci se zaměří na zdůraznění oblasti práce s lidmi, aktuální trendy v oblasti interního rozvoje, opakující se priority a formy motivace zaměstnanců k seberozvoji a ve svém důsledku také ke strategickému rozvoji firem.

Svými tipy budou účastníky inspirovat osobnosti jako například: Jiří Kaláb, jednatel a majitel stavební firmy Kaláb s.r.o.; Marek Ryšavý, ředitel a jednatel Hella Autotechnik, s.r.o. s Hanou Pitnerovou, personální ředitelkou Hella Corporate Center Central & Eastern Europe, s.r.o.; Jaroslav Durda, personální ředitel a jednatel Tieto Czech, s.r.o.; František Hroník, jednatel a ředitel agentury MotivP nebo Radovan Musil, ředitel vývojového centra Red Hat Czech s.r.o.

Program brněnské Inspirace se konkrétně zaměří například na: příběh interního koučinku v ČSOB, zkušenosti a perspektivy s e-developmentem společnosti MotivP, jak se rozvíjet když není čas v Moravii IT, interní rozvoj zaměstnanců FEI a Baťa anebo na alternativní metody ve vzdělávání, o kterých pohovoří zástupce EduCity CZ.

Při koncepci programu letos společnost PMF vychází ze současných trendů ve vzdělávání zaměstnanců. V posledních letech došlo důsledkem ekonomické recese k výraznému omezení externích vzdělávacích aktivit a logicky k podpoře rozvojových programů a iniciativ, podporujících využívání interních kapacit společností. Společnosti se v posledních letech mnohem více zaměřují na programy a nástroje jako jsou: koučink, mentoring, interní akademie, rotace práce, stínování, i podpora sebevzdělávání.

"Investice do vzdělávání vlastních zaměstnanců patří k těm s nejvyšší návratností. Pro ně samotné pak bývá tím nejžádanějším benefitem a ověřením, že s nimi zaměstnavatel počítá i do budoucna." říká Radovan Musil, ředitel vývojového centra, Red Hat Czech s.r.o., vystupující v rámci chystané panelové diskuse generálních ředitelů a top manažerů.

Také panelová diskuse na nedávno pořádané pražská akci PMF s tématem Jak ušít vzdělávání na míru? se stočila k aktuálním trendům v oblasti vzdělávání. Odborníci se shodli na tom, že se vzrůstající tlak a nároky společností po odbornějším a vyšším výkonu zaměstnanců přenáší na růst chuti lidí či vnímání nutnosti se sebevzdělávat. Podpora seberozvoje zaměstnanců ze strany společností je viditelná například v realizacích interních knihoven, nabídky e-learningu, poskytování zaměstnaneckých slev u partnerských vzdělavatelských organizací, nabídky Cafeterie v oblasti vzdělávání apod.

Hana Pitnerová, personální ředitelka Hella Corporate Center Central & Eastern Europe, s.r.o. dodává: „Důležitost interního vzdělávání bych uvedla na malém příkladu: Máme podnik se 100 zaměstnanci, kteří pracují v průměru 10 roků. To znamená, že máme k dispozici "1 000 let zkušeností". Pokud ignorujeme takovou "informační banku", připravujeme se o potenciál ke zlepšování procesů a v důsledku i o finance.“

Formát akce Inspirace umožňuje výměnu zkušeností s důrazem na uplatnitelnost v praxi. Přednášející tak s publikem mají možnost sdílet své poznatky, využitelné v práci s lidmi v jiných společnostech a zaměřují se rovněž na procesy, nepostradatelné při řízení či vedení lidí. 

Inspirace je určena všem odborníkům, pracujícím v oblasti lidských zdrojů, zajímajících se o svůj i jejich rozvoj a uvolnění či plné využití potenciálu lidí ve společnostech. Detailní program a přihlášku na akci naleznete na www.peoplemanagementforum.cz. Zájem o tato setkání rok od roku roste, a proto ji PMF letos pořádá hned ve 3 velkých městech. V červnu proběhla Inspirace k tématu Strategický rozvoj zaměstnanců a jejich motivace v Ostravě, navazujíce Inspirací v Brně a končící v listopadu pražskou Inspirací na téma Posilování schopností a dovedností klíčových lidí.