Vzdělávání nabývá na důležitosti. Za úspěchem každé společnosti stojí její lidé

Pokud za sebou máte již nějaký rok praxe coby personalista či HR specialista a chcete se posunout zase o kousek dál, zajímavou příležitost představuje studium vzdělávacího programu MBA - Řízení lidských zdrojů.

Dobrý personalista, který dokáže nejen vytipovat klíčové zaměstnance, ale který je schopen zaměstnance také kvalitativně rozvíjet, je k nezaplacení. Za úspěchem každé společnosti v dnešní době totiž stojí její pracovníci, kteří představují největší konkurenční výhodu daného podniku. Být úspěšným personalistou však znamená i neustálé sledování nových trendů. Jako v každém povolání, i zde je tedy na místě, když personalista věnuje určitý čas svému osobnímu rozvoji. Jednou z možností doplnění praktického vzdělání přímo pro personalisty je studijní program MBA Řízení lidských zdrojů. Tento profesně vzdělávací program si klade za cíl seznámit účastníky se strategickými přístupy z pohledu HR, s veškerými personálními procesy a trendy v moderním řízení a rozvoji lidského potenciálu.

Pro špičkové personalisty

Obsah programu je zaměřen na faktory ovlivňující personální oblast v organizaci, na strategii a politiku v oblasti řízení lidí. Pozornost je rovněž věnována obsazování pracovních míst, personálnímu plánování, motivaci, řízení pracovního výkonu, hodnocení a odměňování pracovníků, vzdělávání a také osobnímu rozvoji a řízení kariéry. MBA program Řízení lidských zdrojů je tak ideální cestou dalšího profesního rozvoje a zvýšení kvalifikace pro personální manažery a personální specialisty v organizacích, personálních agenturách, ale také pro všechny pracovníky ve vedoucích pozicích.

Moderní forma studia

Například studium programu MBA – Řízení lidských zdrojů na Business Institutu (největší MBA škole v ČR) je zaměřeno na faktory ovlivňující personální oblast v organizaci a strategii v oblasti řízení lidí. Pozornost je rovněž věnována personálnímu plánování, obsazování pracovních míst a uvolňování pracovníků, řízení pracovního výkonu, hodnocení a odměňování pracovníků a vzdělávání. Obsah programu zahrnuje problematiku pracovních podmínek, personální poradenství, právní aspekty personálního řízení.

Studijní program je veden v českém jazyce a spojuje distanční formu studia e-learning s tematickými setkáními s lektory. Studenti mohou současně využívat konzultace s lektorem skrze studentskou sekci, osobně nebo prostřednictvím virtuální učebny. Nad rámec běžné výuky je pro studenty připraveno i mnoho zajímavých přednášek a blokových modulů. V rámci studia je rovněž možné navštěvovat lektorská setkání z jiných studijních programů. Studenti mají navíc k dispozici knihovnu Business Institutu, kde naleznou vybranou literaturu ke studiu.

Z důvodu vysoké vnitřní motivace zájemců o studium MBA se v průběhu studia neužívá tradičního prostředku kontroly, tedy klasické zkoušky. Namísto toho studenti vypracují několik postupových prací. Studium je úspěšně absolvováno složením závěrečné zkoušky a obhajobou závěrečné práce. Absolvováním studia MBA získáte nadhled a rozšíření svých dosud nabytých zkušení, které mohou posunout nejen Vás, ale i konkrétní organizaci k lepším výsledkům.

Ctibor Novák, jeden z absolventů programu MBA Řízení lidských zdrojů, ke svému studiu uvádí: „Své studium MBA na Business Institutu považuji za velmi dobrou volbu. Kladně hodnotím kvalitu i přístup lektorského týmu. Forma studia i výměna osobních zkušeností z praxe s ostatními studenty při lektorských setkáních mi plně vyhovovala. Studiem jsem si výrazně prohloubil své znalosti a získal nejnovější poznatky ze studovaného oboru. Získané znalosti mohu velmi dobře uplatnit ve své každodenní praxi. Všem zájemcům o studium MBA mohu Business Institut vřele doporučit."