5 tipů pro řízení času při práci z domova

Lidé, kteří pracují doma a mají děti, získali příchodem nového školního roku více času pro sebe a organizaci své práce. Často však mají stále stejný pocit, že nezvládají dělat všechno, co by měli. Článek proto přináší několik tipů pro lepší organizaci času.

- Stanovte si priority. Sepište si své povinnosti spolu s termíny, kdy je máte splnit. Mějte při tom na paměti, že čím více toho uděláte, když jsou děti ve škole, tím více se pak budete moci věnovat rodině.

- Rozvrhněte si čas. Když znáte své priority, rozvrhněte si, kdy a jak je budete plnit. Získáte tak pohled na svůj každodenní pokrok. Rozvrh nemusí být neměnný, dejte mu určitou pružnost.

- Delegujte. Úkoly, které může splnit někdo jiný, delegujte. Děti mohou například lepit obálky, manžel zajít do tiskárny a virtuální asistent vyřídit jednoduché on-line úkoly typu rozesílání zpráv.

- Nechte telefon zvonit. Komunikace se zákazníky je důležitá. Pokud však pracujete na důležitém úkolu, nenechte se rušit a pořiďte si záznamník. Budete tak předem vědět, jaký problém zákazník má, než ho kontaktujete. Ušetříte hodně času.

- Dejte si pauzu. Řada lidí má pocit, že musí tvrdě pracovat na rozvoji svého byznysu dvacet čtyři hodin denně. To ale není pravda. Péče, kterou věnujete sami sobě, je jednou z největších výhod i pro váš byznys. Soustředění na něco jiného než práci pomůže získat odstup a zabránit vyčerpání.

-kk-

Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How