Stres: brzda nebo pomocník?

Stres je typickým strašákem moderních pracovišť. Přehnaná míra stresu totiž vede k vyšší chybovosti pracovníků, k jejich vyhoření a k odchodu z firmy. Proto se personální oddělení často věnují právě otázce, jak úroveň stresu u zaměstnanců snížit. My se ale dnes na stres podíváme i z trochu jiného úhlu a pokusíme se odpovědět na otázku, jestli má stres vždy pouze negativní dopad a jestli existuje něco jako zdravá míra stresu.

Ilustrační snímek

Zvládání stresu

Podle serveru The HR Director je možné přistoupit ke stresu jinak, než je obvyklé, a využít ho naopak k navýšení pracovního výkonu a ke zlepšení obchodních úspěchů.

Mnozí lidé nejsou schopni stres zpracovat, narůstá frustrace a přepracovanost a po určité době může stres pracovníka vyloženě paralyzovat. Aby se tak nestalo, je nutné stres chápat jako pozitivní alternativu oproti neaktivitě. Stejně jako mohou drobné soutěže, provize a sázky s kolegy sloužit jako pozitivní motivace k práci (i přestože se jedná vlastně o v jádru stresové modely), stejně tak může být použit i stres.

Vybičujte se k lepším výkonům

Mnoho lidí pracuje pod určitou mírou stresu lépe, než v klidu. Příkladem může být deadline k udělání určitého úkolu. Často právě kvůli časovému presu dokončíme aktivitu rychleji a mnohdy i jednodušeji a kvalitněji, než kdybychom žádný deadline neměli.

Stres byste se tak měli naučit využívat jako hnací motor, který vám pomůže vybičovat se k lepším výkonům. Vaším cílem je omezit negativní důsledky stresu a využít ty pozitivní. Předpokladem k tomu je ovšem skvělý time management, který vám pomůže udržet časový pres pod kontrolou a nenechá tak stres, aby vás ochromil.

 

-mm-