Seznamování lidí ve skupině: Čtyři hry, které vám v tom pomohou

Onboarding, školení, specializované porady nebo jakékoliv jiné druhy akcí – těchto eventů se často účastní lidé, kteří se mezi sebou neznají. Jedním z hlavních úkolů organizátora je tento fakt co nejdříve změnit, protože čím dříve a čím lépe se účastníci mezi sebou seznámí, tím větší efekt tato setkání mají. Zde je několik her, které vám v tomto úkolu pomohou.

Ilustrační snímek

Tyto hry představil ve svém článku server The Balance Careers.

Představování se ve dvojicích

Rozdělte účastníky do náhodných dvojic a nechte je, aby si o sobě navzájem něco povídali. Poté mají jednotlivci za úkol ostatním představit druhého z dvojice.

Co jsem nikdy nedělal?

K lepšímu poznání můžete zahrát hru, kdy se všichni postaví do kruhu a uprostřed je jeden člověk, který řekne: „Nikdy jsem...“ a řekne něco, co nikdy v životě nedělal. Například „nikdy jsem nepilotoval helikoptéru“. Lidé v kruhu, kteří tuto činnost dělali, z kruhu vyběhnou doprostřed a musí si najít prázdné , ze kterého vyběhl někdo jiný. Ten, kdo jako poslední zůstane uprostřed kruhu, zase říká, co nikdy nedělal.

Dvě pravdy a jedna lež

V této hře se jeden člověk postaví před ostatní a řekne o sobě z patra tři věci. Dvě jsou pravdivé a jedna je lež. Ostatní mají za úkol uhodnout, která z vyřčených tří věcí není pravda.

5 společných vlastností nebo faktů

Rozdělte skupinu do dvojic. Každá z nich má za úkol najít pět vlastností nebo faktů, které mají oba z dvojice společné. Například - oba hrají na kytaru. Dvojice, která pět společných faktů najde jako první, vyhrává.

 

-mm-

Zdroj: The Balance - americký server zaměřený na peníze a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Balance