Brian Tracy: Recept, jak posílit pocit opravdového štěstí

Pocit naplnění se nedostaví ze dne na den. Pro jeho dosažení je potřeba vědomé úsilí. Vy to však dokážete, můžete vědomě pracovat na tom, abyste se během každého dne cítili lépe a spokojeněji.

Ilustrační snímek

Postupujte podle kroků, které nám doporučuje slavný kouč Brian Tracy a změňte své denní rituály na ty, které vedou k pocitu štěstí.

Obklopte se pozitivitou

Omezte na minimum čas trávený s lidmi, kvůli nimž se cítíte malí a bezmocní. Vyhledávejte a navazujte kontakty s lidmi, kteří se na vás vždy usmějí a podpoří vás.

Stanovte si cíle, abyste věděli, čeho chcete dosáhnout

Mohou to být osobní i pracovní cíle. Druhým krokem je vytvořit si plán, jak těchto cílů postupně dosáhnout.

Vizualizujte si svůj úspěch

Představte si, co musíte udělat a dokázat, abyste dosáhli svých cílů. Tímto způsobem si stanovíte jasnou vizi.

Oslavujte své úspěchy

Je opravdu důležité oslavovat výhry. Odměňte se nějakým přiměřeným způsobem za dobře vykonanou práci.

Převezměte otěže

Je to vaše vlastní štěstí, ne štěstí někoho jiného. Váš životní partner ani přátelé nejsou zodpovědní za to, jak se cítíte. Přestaňte obviňovat ostatní lidi nebo události. Vezměte život do svých rukou.

Buďte sebejistí

Najděte si způsoby, jak se cítit naplněni a spokojeni bez ohledu na to, jak s vámi zacházejí ostatní, nebo co se vám postaví do cesty. Udělejte to pro sebe. Může se to zdát jako náročný úkol, ale nic není tak prospěšné jako právě tohle.

Pomáhejte ostatním

Když sdílíte to, co máte, s ostatními, budete se cítit dobře. Ať už ostatním poskytnete svůj čas, peníze nebo práci. Pomáháním druhým pomáháte zároveň sami sobě k pocitu štěstí.

Všímejte si, co je ve vašem životě dobré

Přijměte a buďte vděčni za věci, které jsou správně. Pozorujte s vděkem situace i lidi, se kterými se setkáváte, a za které můžete a měli byste být vděční. Zaměřte se na tyto ostrůvky pohody a dobra v životě.

-jk-

Zdroj: BrianTracy.com - blog předního světového odborníka na rozvoj lidského potenciálu a osobní efektivity
Zobrazit přehled článků ze zdroje BrianTracy.com