Při pracovním pohovoru ukažte, že umíte přemýšlet

Když se ucházíte o zaměstnání, je velmi důležité, jak zapůsobíte při pohovoru. Někteří lidé, kteří neuspěli, dodnes nechápou proč.

Když se ve firmě připravují na přijímací pohovory, neměli by dopředu odepisovat některé uchazeče na základě prvního dojmu. Ale nemusíme si nic nalhávat, první dojem většinou rozhodne.

Proto se na pohovor důkladně připravte, protože pokud se budete chovat jako uchazeč z následujícího příkladu, vedení vás okamžitě odepíše.

Absolvent s dvouletou pracovní zkušeností, který na otázku, proč by měl být na danou pozici přijat právě on, odpověděl: „Protože jsem dobrý!“ Taková odpověď je pro tazatele symbolem nepřipravenosti a prezentační neschopnosti.

Přitom stačí tak málo – najít logické argumenty a důkazy toho, že jste dobří a odpověď může vypadat třeba takto: „Tato pozice vyžaduje někoho, kdo se rychle učí a umí informace podávat kolegům. Já tohle dělám rád a v minulosti jsem často dokázal, že se umím nejen rychle učit, ale umím i nové informace kvalitně zpracovávat, komunikuji ochotně a dynamicky. Proto si myslím, že jsem skutečně vhodný pro tuto pozici, a budu rád, když vám to budu moci dokázat.“

Tímto způsobem dává kandidát najevo, že umí přemýšlet.

-pk-

Zdroj: Sme.sk - zpravodajský server slovenského deníku SME
Zobrazit přehled článků ze zdroje Sme.sk