Odbourejte emocionální bloky a negativní přesvědčení díky metodě EFT

Stres, nervozita, pocit nejistoty. S těmito a mnohými dalšími negativními jevy se setkává valná většina pracujících. To vše lze ale odbourat a „přepnout" do jiného módu. A jelikož to nikdy nejde na povel, může pomoct EFT – technika osvobození emocí (Emotional Freedom Techniques).

Ilustrační snímek

Co se pod výrazem EFT vlastně skrývá? Jedná se o moderní techniku harmonizující lidský organismus. Její účinnost spočívá v propojení práce mysli a těla. Pomocí EFT lze najít a vyřešit emocionální bloky nebo negativní přesvědčení, které můžou být příčinou jakýchkoliv potíží. I dlouhotrvající a těžké potíže mohou mít s EFT relativně rychlá řešení.

EFT se snaží vyřešit také překážky k seberealizaci v osobním i firemním prostředí, zlepšit měkké dovednosti či získat sebedůvěru a prosperitu. 

Využít tuto metodu mohou i firmy ve skupinovém programu EFT. Jednodenní školení pro 8 - 10 členů má za cíl umět zpracovat stres, emoce či traumata, které brání tvůrčí a efektivní práci a seberealizaci ve firmě. 

Průběh školení: 

  • představení ve skupině, každý účastník dostane skripta dle mezinárodní organizace AAMET
  • teorie, praktická ukázka na dobrovolníkovi (lze pracovat i „naslepo", tzn. neznáme příběh, ale pracujeme jen s emočním zatížením), vysvětlení ukázky
  • aplikace EFT ve skupině
  • přestávka na oběd
  • teorie, praxe účastníků - ve dvojicích, kde jeden je terapeut a druhý klient, pak se role vymění
  • dotazy k praxi a ukončení teorie
  • individuální dotazy

EFT dokáže pracovat s oblastí emocí, řešit traumata, stres, hněv, nervozitu, smutek, stud, pocity viny, závislosti. Aplikace je možná i v oblasti negativních přesvědčení, lze zpracovat pocit bezcennosti, méněcennosti, neschopnosti apod. V oblasti fyzických potíží je EFT velmi účinným nástrojem řešení a často se shoduje s META-medicínou, dle které existuje přímá souvislost mezi traumaty a fyzickým tělem.

Kurz pod vedením kvalifikované terapeutky Markety Macíkové je možné domluvit také individuálně. 

Pokud vás zaujal firemní kurz, podívejte se na podrobnosti. 

Více informací