LinkedIn chystá podrobné reporty (nejen) pro náboráře

Úspěch strategického náboru a personálního plánování v dnešní době je věcí kvalitních softwarových řešení schopných analyzovat velké množství dat za účelem identifikace největších talentů v daném odvětví. V angličtině pro to existuje termín „talent intelligence“.

Personalisté dnes potřebují data, jimiž podloží odpovědi na palčivé otázky nadřízených jako například: Jaká města jsou nejlepší pro nábor inženýrů? Ztrácí naše firma kritické dovednosti ve prospěch konkurence? Jak můžeme srovnat naši zaměstnavatelskou značku s ostatními?

Ilustrační snímek

Jedno takové řešení již brzy uvede na trh profesní sociální síť LinkedIn. Konkrétně se jedná o produkt LinkedIn Talent Insights, který náborářům nabídne dva typy reportů nazvané Talent Pool a Company.

Oficiální spuštění v polovině roku 2018

Report Talent Pool ukazuje specifické skupiny talentů podle místa bydliště, absolvovaných škol nebo odvětví, v nichž pracují. Náborář by měl získat také obrázek o tom, jak složité je najmout talenty, které hledá, a jak se tito lidé zajímají o jeho firmu.

Report Company umožňuje analýzu talentu ve firmě a pomáhá lépe pochopit, jak se firmě daří najímat a udržet talenty. Podle toho pak firmy mohou dále rozvíjet své strategie náboru a budování značky zaměstnavatele.

Reporty bude možné zpracovávat v rozhraní podobném nástroji LinkedIn Recruiter, který je důvěrně známý náborářům hledajícím talenty prostřednictvím této sítě. Vizualizované výstupy bude možné exportovat a sdílet s nadřízenými nebo v rámci HR týmů.

LinkedIn Talent Insights je pouze prvním krokem v rámci dlouhodobé vize zapojení více dat a přehledů do našich produktů v oblasti hledání a rozvoje talentů,“ uvedl šéf LinkedIn Talent Insights Eric Owski.

Produkt má být uveden na trh v roce 2018. Aktuální informace můžete sledovat na stránce https://business.linkedin.com/talent-solutions/talent-insights.

Chybí vám na LinkedInu reportovací nástroje nebo používáte jiná řešení? 

-kk-

Zdroj: LinkedIn Talent Blog - blog profesní sociální sítě LinkedIn zaměřený na nábor a rozvoj talentů
Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn Talent Blog