První kroky pro skvělý rok 2019

Stojíme na počátku nového roku. Všichni si přejeme, aby byl lepší, úspěšnější a šťastnější než rok uplynulý. V článku najdete inspiraci, jak udělat první kroky k tomu, aby váš rok 2019 vyšel podle vašich přání a tužeb.

Pavla Pavlíková, INNERGY

Je to celkem jednoduchý přístup - pojďme si představit, jaký rok chceme mít. Využijeme toho, že náš mozek je vizuální. Představuje si obrazy, a na ty se potom soustředí naše pozornost. Když si vytvoříme kýžený obraz budoucnosti, náš mozek pak vybírá ty informace, situace, setkání, která zapadají do naší představy. Představa a vize nám dává jasnost a směr a soustředění našich myšlenek pomáhá kýženému obrazu se realizovat.

Samozřejmě úplně nejjednodušší způsob je vzít tužku a rovnou začít plánovat cíle roku 2019. Udělat si seznam. Doporučuji podívat se na nový rok více ze široka, dát si čas. K propojení pomůže, když si připomenete i uplynulý rok. Jeho rekapitulaci a oslavě jsme se věnovali v článku Co ještě udělat, aby nám rok 2018 přinesl co nejvíce?

Prostě při vizualizaci nového roku zkuste zreflektovat hlouběji vaše přání a sny. Zapojte jak racionálno, tak emoce a kreativitu, aby se ve vašich plánech více dostaly ke slovu i vaše hodnoty, a kdo jste.

INNERGY, vize 2019

Jdeme na to?

Vyčleňte si na toto cvičení 30 minut, které věnujete sobě. Najděte si místo, kde můžete relaxovat a plně se ponořit se do následujících otázek. Třeba ve své oblíbené kavárně nebo doma v pohodlném křesle, případně se sklenicí vína nebo třeba ve vaně.

  • Co chcete v roce 2019 dosáhnout? Na co budete pyšní, když se vám letos povede? (může to být cokoliv – velké věci, malé věci, cokoliv mezi tím)

  • Jaké výzvy očekáváte v tomto roce? (Co nejspíše bude náročné? Co potřebujete, abyste to dokázali a zdárně se s tím vypořádali?)

  • Co se potřebujete naučit v tomto roce? (V jakých oblastech se chcete sami rozvíjet? Co pro vás znamená růst?)

  • Jaká přátelství a vztahy chcete posílit? (S kým chcete tento rok strávit více času – pracovně, osobně?)

  • Čeho chcete mít v životě více? Čeho méně?

  • Na co se v tomto roce těšíte? Co vás bude bavit? Čím si uděláte radost? (Jestli vás nic nenapadá, tak to je oblast, na které rozhodně stojí za to zapracovat.)

Máte? Ještě chvilku se nad svými odpověďmi zastavte. Jaký máte pocit, když se na ně díváte? Zhluboka se nadechněte a vnímejte, co přichází a kam v novém roce směřujete. Užijte si to a vstřebejte.

Ať je vaše cesta rokem 2019 šťastná a úspěšná.