Ztráta produktivity v open spacu je až 66 %. Změňte to chytře členěným prostorem, ve kterém zároveň nepřijdete o kontakt

Stížnosti zaměstnanců pracujících v open spacech jsou prakticky všude stejné: příliš hluku, nedostatek soukromí a nemožnost přizpůsobit prostor svým individuálním potřebám. Stěhování firmy nebo kompletní přestavba prostor nepřichází v úvahu. Co s tím? Pomoci mohou skleněné příčky české firmy VERTI, které překvapí jednoduchou instalací a čistým designem.

Jednoduše prosklená příčka VERTI AERO

Co ruší naši pozornost?

Na koncentraci v kanceláři mají podle studií největší vliv hluk, nevhodné mikroklima, nevhodné osvětlení1 a také neustálé přeskakování mezi jednotlivými úkoly, místo abychom se plně soustředili pouze na jeden z nich.

Tvrdá řeč čísel? Než se plně ponoříme do práce, trvá nám to v průměru 15 až 20 minut. 2 Pokud si mezitím kolegové v kuchyňce vaří kávu, zaslechneme útržky rozhovoru o dovolené, kopírka s hučením tiskne dokumenty a pod oknem třeba začne nečekaně houkat sanitka, koncentrace je pryč. Dokud ruch neustane, soustředění nepřichází, a i poté trvá zhruba dalších 15 minut, než se dostatečně zklidníme.

VERTI AERO jednoduse-prosklena-beramova-pricka Near Dear Praha

Jednoduše prosklená příčka VERTI AERO

Zaměstnanci ocení klidný, členěný prostor

Podle průzkumu online výukové platformy Udemy zaměstnanci preferují následující kroky, které předchází přílišnému rozptylování pozornosti: možnost flexibilních a remote úvazků (40 %), dále vybudování tichých koutků pro klidnou práci (38 %), školení time managementu a efektivity během meetingů (37 %), stanovení interních pravidel ohledně míry hluku a vyrušování (31 %) a zavedení pravidelných dní, během kterých se nepořádají žádné schůzky (23 %).3

Pokud ve své firmě z nějakého důvodu nemůžete, nebo ani nechcete zavádět home office, nejlepším řešením je chytré členění prostoru na jednotlivé, akusticky oddělené části. Vhodnou volbou jsou prosklené interiérové příčky, které nejen účinně tlumí hluk, ale díky bezprašné a rychlé instalaci navíc nejsou potřeba žádné stavební zásahy do budovy.

VERTI MADERA drevena pricka dvojite prosklena Praha

Dřevěná příčka dvojitě prosklená VERTI MADERA

Členit, ale neoddělovat

Představte si open space, kde je kromě míst určených k práci i kuchyňka a recepce. Skleněné interiérové příčky prostor vhodně rozdělí na tři akusticky oddělené prostory. Výsledek? Pracovníky neruší neustálé příchody návštěvníků, ani ruch od kávovaru. Open space si zároveň uchová svoji vizuální otevřenost a přirozené denní světlo.

Další palčivý problém bývá absence vhodné zasedací místnosti pro návštěvy nebo soukromé schůzky. Skleněné příčky dokáží oddělený prostor perfektně akusticky odhlučnit, schůzkou tedy nijak nerušíte své kolegy a zároveň máte dostatek soukromí sami pro sebe.

VERTI MADERA drevena pricka dvojite prosklena Praha

Dřevěná příčka dvojitě prosklená VERTI MADERA

Elegantní a nadčasové sklo dobře zapadne do jakékoliv kanceláře. Pokud zvolíte přírodní dřevěné rámy, prostor okamžitě působí hřejivě a útulně. Design skleněné příčky navíc snadno přizpůsobíte firemnímu designu a barvám pomocí polepů, které lze kdykoliv změnit.

V nabídce společnosti VERTI najdete skleněné příčky s kovovým či dřevěným rámem, bezrámové příčky i atypické příčky.

Investice do prosklených interiérových příček se vám jednoznačně vyplatí – zahraniční studie totiž uvádí, že zaměstnanci pracující v open spacech mají až o 66 % nižší produktivitu než ti, co pracují ve své vlastní kanceláři nebo doma.4 Vytvořte proto prostředí, kde se vaši zaměstnanci budou cítit pohodlně a budou mít prostor ke koncentraci. Ze spokojenosti zaměstnanců bude mít profit celá společnost.

VERTI PANORAMA UVODNI dvojite prosklena bezramova pricka Stats Perform Praha

Dvojitě prosklená bezrámová příčka VERTI PANORAMA

Nabídka společnosti VERTI

1 https://www.thecut.com/2016/01/attention-residue-is-ruining-your-concentration.html

2 https://www.mdpi.com/2075-5309/8/11/161/pdf

3 https://research.udemy.com/wp-content/uploads/2018/03/FINAL-Udemy_2018_Workplace_Distraction_Report.pdf

4 https://www.techradar.com/news/audio/how-your-noisy-open-plan-office-is-making-you-66-less-productive-1148580