Darek Sobieraj

Darek Sobieraj, novým finanční ředitel společnosti Coca-Cola HBC v ČR a SR

Finančním ředitelem společnosti Coca-Cola HBC v České republice a na Slovensku byl k 1. dubnu 2014 jmenován Darek Sobieraj (42).

Darek Sobieraj působí v Coca-Cola systému již 20 let a během této doby získal mnoho finančních zkušeností na lokální i korporátní úrovni. Prošel nejrůznějšími pozicemi v oblasti kontrolingu, business planningu či finančních služeb, působil například v Řecku, v Polsku, ve Velké Británii nebo v Pobaltí.

Úspěšně vedl řadu projektů, mezi které patří např. vytvoření týmu expertů zaměřeného na podporu klíčových zákazníků v Polsku nebo úspěšná centralizace a převedení finanční struktury ze tří zemí do jedné, kdy sestavil silný finanční tým řídící z Tallinnu všechny pobaltské země. Účastnil se také procesu prémiového (primárního) zalistování akcií společnosti Coca-Cola Hellenic na Londýnskou burzu cenných papírů.

Darek Sobieraj přichází z řecké operace, kde byl posledních 6 měsíců zastupující Group Financial Planning and Analysis Director a zároveň působil jako Group Bussines Planning & Analysis Manager. Mezi jeho záliby patří cestování a fotografování.

Zdroj: Coca-Cola HBC Česká republika, s.r.o., www.coca-colahellenic.cz