Does a new manager mean new troubles?

Platí rovnice nový manažer = nové problémy?

When a new manager is promoted into a position, he can encounter huge problems. It is essential that the new manager is well prepared for the new position. If not he must receive proper training and coaching. The problem with new managers who don‘t succeed is a serious issue, addressed by the management-issues.com website.

One indicator of the problem is many team transfer requests, or even worse some who quite the team. This may be an indicator of the inexperience of the new manager to the responsibilities of a supervisory position. There is a common misbelief that top performers among front line employees can be promoted to managerial or supervisory positions and automatically succeed. This is not the case.

Statistics of newly appointed managers are bleak

Without enough training, as many as 75 % of workers promoted to manager positions fail to meet their requirements. According to a research carried out by the Emerge Leadership Group, it plummeted to as few as 16 percent of people promoted to successfully establishing themselves as managers. Another problem that many new managers and supervisors face is that they are still responsible for production work. With no exception, 85 % of a manager’s time is consumed by this kind of work, as further discovered by the ELG. With this in mind, it is no wonder many newly appointed managers fail.

Different demands ask for different drill

A manager needs to be able to translate the visions of the company’s top managers to his subordinates. He has to become a capable motivator, listener, planner and role model. These profound changes are not easy without appropriate support and training. It is crucial that the new manager understands how to do well in a position he is not used to.

You should definitely provide continual training for your new  manager. A one-day class, or even one week of lectures, do not tend to be enough.

-jk-

    Platí rovnice nový manažer = nové problémy?

    Když přijde na svou pozici nový manažer, může vzniknout velký problém. Je totiž naprosto nezbytné, aby byl na novou funkci dobře připraven nebo aby mu byl věnován prostor pro dostatečný trénink, ideálně za podpory kouče. Noví manažeři, kteří neuspějí – to je vážný problém, kterému se věnuje i web management-issues.com.

    Pokud se objeví více žádostí o přeložení, nebo dokonce výpovědí, od pracovníků určitého týmu nebo oddělení, může to být následek nového vedoucího. Zvlášť pokud je dotyčný ve vedoucí funkci úplně poprvé. Z nějakého důvodu se totiž stále udržuje představa, že ten, kdo exceluje ve své práci, může být automaticky povýšen do manažerské nebo dohledové pozice a bude to dobrá volba. Tak to ale vůbec není.

    Statistiky zbrusu nových manažerů jsou bledé

    Až 75 % nově jmenovaných manažerů nesplní požadavky, které jsou na ně kladeny. Zabránit tomuto selhání může jen dostatečný trénink. Podle výzkumu provedeného Emerge Leadership Group počet těch, kteří zvládnou přechod na řídící pozici úspěšně, dokonce nedávno ještě klesl na pouhých 16 %.

    Další věc, která zatěžuje nové manažery, je to, že jsou nadále odpovědní za práci, kterou dělali předtím. Často se stává, že manažer stráví nemanažerskou prací až 85 % pracovní doby. Když vidíme celý problém z této perspektivy, není divu, že mnoho nových manažerů ve své funkci selže.

    Nové požadavky žádají nové schopnosti... a nový trénink

    Manažer musí být schopen přetlumočit a vysvětlit vize top managementu svým podřízeným. Musí se stát schopným motivátorem, posluchačem a jít příkladem. Tato velká změna v požadavcích, které jsou na něj s novou pozicí kladeny, si žádá důkladné školení. Je důležité, aby nový manažer získal dobrou představu o tom, co se od něj vlastně očekává a jak toho může dosáhnout.

    Svému novému manažerovi by firma měla poskytnout dlouhodobý trénink. Jednodenní nebo jednotýdenní školení zkrátka nestačí.

    -jk-

    Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues