5 steps to better communication with passive candidates on social networks

5 kroků k lepší komunikaci s pasivními uchazeči na sociálních sítích

Today's recruiters usually understand the potential of passive job seekers, but often do not know how to work with them or make excuses that they do not have enough time. Such excuses are no longer relevant because now social networks exist as an ideal channel for building relationships with talents who are currently working for someone else. You need only be persistent, patient, and follow the six rules published on ERE.net.

1. Learn to think like passive candidates

First of all, you need to understand how passive candidates use social networks and what is important to them in their professional and personal lives. Start your exploration within internal talent pools. Communication related to job opportunities in your company and its culture on public social networks should be spread via your satisfied employees, not just recruiters.

2. Do not bother with too much content

Nobody likes it when someone tries to sell them something. So be careful not to overwhelm potential employees with too many messages. Passive candidates should enter your contact networks on their own, based on contacts from friends they trust. For you, this means spreading wider content related to your company, not just vacancies. Let experts and trustworthy personalities speak for you.

3. Beware of outdated content

Remaining silent for a long time is not good either. Set a regular schedule for publishing content on your company and its areas of activities on social networks. A strategy that works very well includes sharing articles and studies, invitations to conferences, contests, results of surveys, and various news from your field.

4. Offer a new perspective

Comment on current trends in an original way which differs from others. Engage in debate with those holding different opinions. Ensure that people will remember your employer brand. You can read more on building employer brands in our previous article here.

5. Use multiple channels

The most popular social media include Facebook, LinkedIn, Google+, Twitter and YouTube. You should know their specifics and have a strategy for each of them. Likewise, however, you should learn to work with different types of interactive content such as video or chat, and various online tools for uploading and downloading data or collaboration. Focus also on communication via mobile devices.

-kk-

    5 kroků k lepší komunikaci s pasivními uchazeči na sociálních sítích

    Náboráři si většinou uvědomují, jaký potenciál skrývají pasivní uchazeči o práci, často však nevědí, jak s nimi pracovat nebo se vymlouvají, že na to nemají čas. Dnes už je taková výmluva bezpředmětná, protože máme sociální sítě, které jsou pro budování vztahů s talenty, kteří zatím pracují pro někoho jiného, ideálním kanálem. Musíte být pouze vytrvalí, trpěliví a řídit se následujícími šesti pravidly, která zveřejnil server ERE.net.

    1. Naučte se uvažovat jako pasivní uchazeči

    V první řadě musíte pochopit, jak pasivní uchazeči používají sociální sítě – co je pro ně důležité v pracovním i osobním životě. Začněte průzkumem v rámci interních talent poolů. Na veřejných speciálních šiřte komunikaci o pracovních příležitostech ve vaší firmě a její kultuře prostřednictvím spokojených zaměstnanců, nikoli pouze náborářů.

    2. Neobtěžujte přílišným množstvím obsahu

    Nikdo nemá rád, když se mu někdo snaží něco prodat. Dávejte si proto pozor, abyste své potenciální zaměstnance nezahlcovali příliš mnoha zprávami. Pasivní uchazeči by se sami měli hlásit do vašich sítí na základě kontaktů od svých známých, kterým věří. Pro vás to znamená šířit širší obsah o firmě, nikoli jen o volných místech, a nechat za sebe mluvit odborníky a důvěryhodné osobnosti.

    3. Pozor na zastaralý obsah

    Dlouho mlčet také není dobré. Určete si pravidelný harmonogram zveřejňování obsahu o firmě či oblastech její činnosti na sociálních sítích. Velmi dobře funguje strategie sdílení odborných článků a studií, pozvánek na konference, soutěží, výsledků anket a různých zajímavostí z oboru.

    4. Nabídněte nový pohled

    Vyjadřujte se k aktuálním trendům neotřelým způsobem, jinak než ostatní. Polemizujte s různými názory. Zajistěte, aby si lidé zapamatovali vaši zaměstnavatelskou značku. Více o budování zaměstnavatelské značky se dočtete v tomto předchozím článku.

    5. Pracujte s více kanály

    Nejznámější sociální média zahrnují Facebook, LinkedIn, Google+, Twitter a YouTube. Měli byste znát jejich specifika a mít strategii pro každé z nich. Stejně tak byste se však měli učit pracovat s různými typy interaktivního obsahu, jako je video a chat, a různými online nástroji pro nahrávání a stahování dat nebo spolupráci. Zaměřte se také na komunikaci prostřednictvím mobilních zařízení.

    -kk-

    Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
    Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net