Ideal month for recruitment? December

Ideální měsíc pro nábor? Prosinec

December has very strong potential in terms of employee recruitment, according to John Sullivan, world-renowned consultant in the field of human resources and current professor of management at San Francisco State University. In his article on ere.net, he described twenty reasons why recruiters should mobilize their forces in December. We have chosen the most interesting ones for you:

You can give a job as a gift

The employees you hire in December, and their families, will remember this Christmas gift very well.

Potential employees will have more time for you

In December, many high-quality potential employees take Christmas leave from their current job or review their career, which is the ideal time for you to approach them.

Hiring managers will have more time for you

Managers have fewer meetings, business trips and conferences in December. They may have more time to browse the resumes of potential new team members you have prepared for them.

Short absences are tolerated before Christmas

People who are still working somewhere else, but are thinking about working for you, have an easy excuse to leave their office for a while in December.

Minimum competition in December

Most companies have already used their recruitment budgets and they will start hiring again after the new year. This is your chance to get the best talents.

Good recruiters have more time at the end of the year

They can take advantage of the fact that fewer things are happening and there are fewer people than usual in the office to actively address talents whose CVs have been in their database for a long time.

Potential employees will be more active on social networks

The period before Christmas is also the time for shopping and closer relationships with family and friends, and in which social networks play a pivotal role. That is what you should use to reach them with your job offers, too.

People think more about money

If you offer extra pay conditions, the end of the year is an ideal opportunity to reach out to potential employees who are not completely satisfied with the their current salaries.

It will be easier for you to reach potential employees via phone

In December, it is very likely that you will not have to fight your way through an assistant or receptionist to reach the potential employees you want to reach.

You have the opportunity to improve for the next year

December can also be used to consider your strategic recruitment plan, go through the metrics used so far and focus on improving the process. For example, you can focus on mobile platforms or social networks.

-kk-

    Ideální měsíc pro nábor? Prosinec

    Prosinec má velmi silný potenciál z hlediska náboru zaměstnanců. Tvrdí to alespoň světově uznávaný poradce v oblasti řízení lidských zdrojů a současný profesor managementu na San Francisco State University John Sullivan. V článku na serveru ere.net shrnul celkem dvacet důvodů, proč by náboráři měli mobilizovat své síly právě v prosinci. My jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější:

    Můžete dát práci jako dárek

    Zaměstnanci, které přijmete přijmete v prosinci a také jejich rodiny si tento váš dárek pod stromeček budou dobře pamatovat.

    Potenciální zaměstnanci na vás budou mít více času

    Řada kvalitních potenciálních zaměstnanců si bere v prosinci dovolenou ze současné práce nebo bilancuje nad svou dosavadní kariérou, což je pro vás ideální doba, kdy je oslovit.

    Manažeři na vás budou mít více času

    Manažeři mají v prosinci méně porad, služebních cest a konferencí. Mohou mít tedy více času na procházení životopisů případných nových členů týmů, které jste pro ně připravili.

    Před Vánoci se tolerují krátká odskočení z práce

    Lidé, kteří doposud pracují někde jinde, ale uvažují o práci u vás, se mohou v prosinci nejsnáze vymluvit ve své stávající kanceláři, že si na chvíli odskočí.

    V prosinci vás ohrožuje minimální konkurence

    Většina firem již vyčerpala své rozpočty na nábor a začne znovu nabírat až po novém roce. To je vaše šance, jak získat ty nejlepší talenty.

    Dobří náboráři mají na konci roku více času

    Dokáží využít toho, že se v kanceláři příliš mnoho věcí neděje a je zde méně lidí něž obvykle, k aktivnímu oslovování talnetů, jejichž životopisy již mají delší dobu v databázi.

    Potenciální zaměstnanci budou aktivnější na sociálních sítích

    Období před Vánoci je také obdobím nákupů a bližších vztahů s rodinou a přáteli, v čemž dnes hrají stěžejní roli i sociální sítě. I to byste měli využít k oslovení s nabídkami pracovních příležitostí.

    Lidé více přemýšlejí o penězích

    Pokud nabízíte nadstandardní platové podmínky, je právě konec roku ideální příležitostí k oslovení potenciálních zaměstnanců, kteří nejsou zcela spokojeni s výší svého stávajícího platu.

    Snadněji se dovoláte

    V prosinci je největší pravděpodobnost, že se k potenciálních zaměstnancům, které chcete oslovit, nebudete muset probíjet skrze jejich asistentky či recepční.

    Máte příležitost zlepšit se do příštího roku

    Prosinec lze využít i k tomu, abyste zvážili váš strategický plán náboru, prošli dosud používaná měřítka a zaměřili se na zdokonalení celého procesu. Můžete se zaměřit například na mobilní platformy nebo sociální sítě.

    -kk-

    Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
    Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net