Funny stories from job interviews

Veselé historky z pracovních pohovorů

Let's end the year with an article reminding HR professionals about the "oddities" they may have experienced during job interviews. Also to advise job applicants about what not to do during job interviews. The following are real examples of applicants' behavior at interviews with Robert Half recruiters and published on the Business Insider website. If this is just a weak rehash of what you have experienced, please do not hesitate to let us know your funny job interview stories. Share your commentaries at the bottom of this article.

- An applicant answered several questions then asked the recruiter to wait a minute. He then called to tell his parents that the interview was going well.

- A recruiter told an applicant that a colleague of his would ask her a few more questions. The applicant pulled out a mirror, make-up and hairspray from her bag and redid her face in front of the first recruiter.

- An applicant told the recruiter that she would accept the job only if her boyfriend liked the company and the recruiter. She then asked the recruiter if her boyfriend could come in and meet him.

- An applicant was surprised by the question, why he wanted to work for the company. He replied: "I have not given any thought to this."

- An applicant asked the recruiter if she could use his phone. Then she called her employer and imitated coughing to pretend she was sick - all in front of the recruiter.

- An applicant arrived for a morning job interview with his breakfast and ate it during the interview. He explained that had no other time to eat because he had to go to work after the interview.

- An applicant got up in the middle of the interview and went to the parking lot to check on his dog in his car.

- A recruiter asked an applicant about the college mentioned in his resume. The candidate replied: "I'm glad you noticed. In fact, I did not go there."

- A recruiter asked an applicant if he had any further questions regarding the job offer. The applicant asked: "What happens if I wake up in the morning and do not feel like going to work?"

-kk-

    Veselé historky z pracovních pohovorů

    Pojďme společně ukončit letošní rok článkem, u něhož mohou personalisté zavzpomínat na „rarity“ mezi uchazeči o práci a případní uchazeči získat poučení, čeho se vyvarovat při pracovních pohovorech. Následující ukázky chování uchazečů u pohovoru vycházejí z reálné praxe náborářů společnosti Robert Half, na které upozornil server Business Insider. Pokud budou jen slabým odvarem toho, co jste zažili vy, neváhejte se s námi podělit o vaše veselé historky z náboru zaměstnanců v komentářích pod článkem.

    - Uchazeč zodpověděl několik otázek náboráře, načež požádal o chvíli strpení, aby mohl zatelefonovat svým rodičům, že pohovor jde dobře.

    - Náborář sdělil uchazečce o práci, že nyní přijde ještě jeho kolega a položí jí několik otázek. Uchazečka vytáhla z kabelky zrcátko, makeup a lak na vlasy a před náborářem se začala upravovat.

    - Uchazečka sdělila náboráři, že nabízenou práci přijme pouze v případě, že se firma a dotyčný náborář budu líbit jejímu příteli. Následně požádala náboráře, zda může její přítel vejít.

    - Uchazeč se pozastavil nad otázkou, proč chce pracovat právě pro tuto firmu. Odpověděl: „O tom jsem nepřemýšlel.“

    - Uchazečka požádala náboráře, zda si od něho může zatelefonovat. Před náborářem pak telefonovala svému současnému zaměstnavateli a imitovala kaše s tím, že je nemocná.

    - Uchazeč s na ranní pohovor přinesl snídani a během pohovoru ji jedl. Vysvětlil to tím, že nemá jindy čas se najíst, protože po pohovoru musí do práce.

    - Uchazeč v polovině pohovoru vstal a odešel na parkoviště zkontrolovat svého psa, kterého nechal v autě.

    - Náborář se zeptal uchazeče na školu, kterou uváděl v životopisu. Uchazeč odpověděl: „Jsem rád, že jste si toho všiml, ve skutečnosti jsem tam nechodil.“

    - Náborář se zeptal uchazeče, zda má nějaké další otázky ohledně nabízené práce. Uchazeč se zeptal: „Co se stane, když se ráno probudím a nebude se mi chtít chodit do práce?“

    -kk-

    Zdroj: Business Insider - americký portál zaměřený na oblast podnikání
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Insider