Five tips on creating a culture of learning and desire for knowledge in your organisation

5 tipů, jak vytvořit ve vaší organizaci kulturu vzdělanosti a touhy po vědění

Do you want to create a culture at your company that values education, training and the desire to push oneself further? Are you trying to get your employees to learn more and be more interested in the training programmes you offer? Here are five tips on how to do that, as well as how finally to become a company where employee training is a priority.

Start at the top

As the Future Learning Talent website points out, no matter how much you can enthuse your regular employees for learning, you will never achieve a culture of education in your company unless you have senior and middle management on your side. Enthuse senior managers and team leaders about learning and ensure they motivate subordinates to develop.

Set aside a sufficient budget for training

You will never be able to build a company culture that values learning if your company does not have a sufficient budget set aside for training.

Develop employees in the context of their day-to-day work

One way to enthuse employees for training is to offer them courses that actually make a difference. That means nothing abstract, but rather something specifically related to the tasks they perform at work.

Give workers real space and time to educate themselves

Many companies make the mistake of creating a training programme for their employees, but then offering conditions that simply do not make it worthwhile for employees to attend. For example, if workers have to catch up on their work after hours because they are attending training during the day, they are unlikely to be enthusiastic about the training.

Include training in staff career development plans

Incorporating training into your company's DNA can also be achieved by including training in employee career plans. In other words, you tell employees that if they want to move further (and higher) in their career, they need to be educated.



-mm-

    5 tipů, jak vytvořit ve vaší organizaci kulturu vzdělanosti a touhy po vědění

    Chcete ve vaší firmě vytvořit kulturu, ve které se cení vzdělání, školení a touha posouvat se dál? Snažíte se o to, aby se vaši pracovníci více vzdělávali a měli větší zájem o školicí programy, které jim jako firma nabízíte? Zde je pět tipů, jak na to. A jak se konečně stát firmou, kde je vzdělávání pracovníků prioritou.

    Začněte seshora

    Jak uvádí web Future Learning Talent, ať už se vám podaří řadové zaměstnance pro vzdělávání nadchnout sebevíc, kulturu vzdělanosti ve vaší firmě nikdy neprosadíte, pokud na svoji stranu nedostanete i vyšší a střední management. Nadchněte vysoké manažery i týmové lídry do vzdělávání a ujistěte se, že budou podřízené motivovat k tomu, aby se rozvíjeli.

    Vyhraďte na vzdělávání dostatečný rozpočet

    Firemní kulturu, která si váží vzdělávání, se vám nikdy nepodaří vybudovat, jestliže na vzdělávání nebude vaše firma mít vyhrazený dostatečný rozpočet.

    Rozvíjejte zaměstnance v souvislosti s jejich každodenní prací

    Jedním ze způsobů, jak pracovníky nadchnout do vzdělávání, je nabídnout jim takové školení, které jim skutečně k něčemu bude. Tedy ne takové, které je abstraktní, ale takové, které zcela konkrétně souvisí s úkony, které v práci vykonávají.

    Dejte pracovníkům skutečně prostor a čas se vzdělávat

    Mnoho firem dělá tu chybu, že sice vytvoří vzdělávací program pro své pracovníky, ale pak vytvoří zaměstnancům takové podmínky, kvůli kterým se jim jednoduše nevyplatí se školení účastnit. Pokud například budou muset pracovníci dohánět svoji práci po pracovní době, protože se přes den účastní školení, jen těžko budou ze vzdělávání nadšení.

    Zahrňte vzdělávání do plánů kariérního rozvoje pracovníků

    Včlenění vzdělávání do DNA vaší firmy lze také dosáhnout tím, že vzdělávání zahrnete do kariérních plánů pracovníků. Jinými slovy – řeknete, že pokud se chce pracovník posunout dál (a výše) ve své kariéře, musí se vzdělávat.



    -mm-

    Zdroj: FutureLearn - Firma poskytující online kurzy zdarma
    Zobrazit přehled článků ze zdroje FutureLearn
    Štítky: Firemní kultura