Světová HR laboratoř 2015 aneb Top trendy v personalistice II. Učme se od světových expertů!

Víte, jaká agenda HR se společnostem do budoucna nejvíce vyplatí? Umíte efektivně využívat nábor přes sociální sítě a big data? Jak spočítat přínos investice do HR? Jaké jsou trendy v hodnocení a rozvoji seniorních leaderů?

Nejen na tyto otázky se dozvíte odpovědi na připravované konferenci Světová HR laboratoř společnosti People Management Forum. Uskuteční se v úterý 24. listopadu v moderních akademických prostorách Ústavu molekulární genetiky AV ČR na Praze 4.

Druhý ročník konference, která si získala HR komunitu, opět představí aktuální i neotřelá témata, ze kterých mohou personalisté i manažeři čerpat pro svou práci. Domníváme se, že právě příležitost k učení se od světových špiček na českém trhu zatím chybí. Šlo nám o to, vytvořit pro Vás příležitost na jednom místě ochutnat a dozvědět se, s jakými trendy se v současnosti v HR pracuje. V příspěvcích se nebudeme soustředit na teoretické zázemí, ale na konkrétní metody a příklady, které můžete okamžitě vyzkoušet ve své praxi.    

Mezi hlavní řečníky konference vystoupí pan Zsolt Fehér, ředitel společnosti Assessment Systems International. Představí zde téma o důležitosti analýz big data, o potřebě a schopnosti nacházet korelace mezi daty a obchodními výsledky. K důležitosti analýz big data Zsolt dále říká: „ Personalisté by měli být otevřenější spolupráci se svými IT odděleními. Problém není v technologii ani v datech, obojího máme dostatek a na dobré úrovni. Nejsme však zatím schopni jít dostatečně do hloubky a nacházet korelace mezi daty a obchodními výsledky. To se ale může změnit a v blízké budoucnosti se to také změní. Otázky byznysu jsou jednoduché: mám tuto osobu najmout, či ne. Ale za odpovědí se skrývá obrovské množství statistik a práce s predikcí. Další problém je, že v praxi nemluvíme s byznysem stejným jazykem, když popisujeme jednotlivé kandidáty.“ Dále dodává: „ Pokud by personalisté byli schopni kvantifikovat dopad své práce na byznys, hodně by jim to pomohlo.“

Mezi dalšími řečníky konference přivítáme například pana Filiose Papastylianouna z Oraclu, který pohovoří o trendech v recruitmentu po sociálních sítích. Konzultantka společnosti YSC Europe, paní Dorothee Pastoor a paní Radmila Pinkavová Jirkovská z CET 21 se ve svém vstupu zastaví u trendů v hodnocení a rozvoji senior leaderů a uvedou také případovou studii k tomuto tématu. Zvyšování efektivity manažerských týmů totiž mívá největší dopad na ziskovost firmy. Ovšem HR práce s nejvyšším managementem naráží na řadu potíží.

Mladá generace i efektivita pracovních procesů si žádají čím dál větší flexibilitu ve využívání pracovní síly. Jak je tedy možné ji rozumně zavést do společnosti a jaká jsou možná úskalí? O zkušenosti k reálným možnostem flexibilizace práce se v oblíbeném formátu panelové diskuze podělí paní Catherine Sinclair z Plzeňského Prazdroje, paní Zuzana Rylichová ze ŠKODA AUTO a paní Monika Rousová z 2N Telekomunikace.

K transformaci firem se budete vzájemně inspirovat společně s pány Ctiradem Lolkem z O2 Czech Republic a Mirko Grübelem ze společnosti STAHLGRUBER CZ. O vyhlídkách lokálního a globálního trhu práce pohovoří závěrem setkání česko-americký ekonom, profesor Milan Zelený.

Konferencí nás provede redaktor a moderátor České televize, držitel ceny v anketě TýTý 2014 v kategorii Objev roku a držitel ceny Novinářská křepelka 2015, pan Daniel Stach.

 

Akce je určena pro HR ředitele, HR senior manažery a další profesionály v oblasti řízení a práce s lidmi. Překlad programu z/do ČJ/AJ je zajištěn po celou dobu trvání konference. 

Vše potřebné o této události naleznete na jejím webu: http://www.peoplemanagementforum.cz/konference/