Petr Janout, personálním ředitel LeasePlan ČR

Naší filozofií je udržet si kvalitní zaměstnance i v dobách, kdy na ně útočí velcí hráči

Rozhovor s Petrem Janoutem, personálním ředitelem společnosti LeasePlan ČR

Společnost LeasePlan poskytující operativní leasing a správu vozového parku, u jejíhož zrodu stáli dva jednatelé a asistentka, byla založena v roce 1995. Za 20 let se významně rozrostla obchodně i personálně, dnes má 140 zaměstnanců. Petr Janout přišel do firmy z pozice ředitele personálního odboru Komerční banky, kde měl na starosti především řízení vztahů se zástupci zaměstnanců v rámci kolektivního vyjednávání a Odborového svazu. S konkrétními zaměstnanci jednali jeho podřízení v rolích specialistů. Nyní má personální záležitosti kolegů na denním pořádku. Každodenní komunikace ve firmě pro něj má své kouzlo. A tak jsme se mimo jiné věnovali rozdílům personální práce ve velké společnosti a v menší firmě. Rozhovor nabízí střízlivý pohled zkušeného personálního ředitele i na současnou situaci na trhu práce, personální marketing, metody a formy výběru kandidátů a proporcionalitu mezi vynaloženými náklady a přínosy …


Do you want to read the whole article?
Get a subscription for free or from CZK 58 per month

For companies, the subscription costs from CZK 1,490 per year plus VAT. For private persons and self-employed persons for CZK 690 per year, including VAT.

Attention: Special Offer, by the end of the year use the offer for 30 days for CZK 149. However, you can also get the subscription for free.

Don't know how to proceed? See the complete subscription terms or contact us.