Tips on meaningful gifts for employees

Tipy na smysluplné dárky pro zaměstnance

The end of the year is approaching, and so does the traditional question of which gifts to choose for your employees. The sad truth is that gifts for employees are often impersonal and do not have any value for the employees. The purpose of gift-giving in companies is to make employees happy and, at the same time, enhance employee satisfaction. You do not need to make any spectacular gestures. Even small gifts can do a lot to if you can connect them to the needs and objectives of your people. We have selected some tips for you on these types of gifts from the Training Magazine server.

Improve your working environment

Think about how you can make the environment where your employees spend most of their days nicer and cosier. You can buy new furniture, some plants or desk lamps. Team gifts which encourage collective spirit, such as a new coffee maker, are very popular too.

Improve employee relationships

Use the end of the year as a period to emphasize that all of you are working towards a common goal. You can improve employee morale with a group lunch or volunteer activity. Find a way to give your employees the opportunity to publicly thank each other.

Improve relationships between your employees and supervisors

Ask managers to give their people hand-written thank you notes. They should give their subordinates personal gifts to show they know their people and are interested in their life outside work. Such gifts may include vouchers for restaurants, books, tickets to sporting events, etc.

Improve work-life balance

Isn't time one of the best things you can give your employees? An extra day off will please almost everyone. You can also give something to help reduce employee stress. There are many possibilities - from massages and childcare benefits to vouchers for the local shops.

-kk-

    Tipy na smysluplné dárky pro zaměstnance

    Blíží se konec roku a s ním i tradiční otázka, co dát letos zaměstnancům pod stromeček. Pravda je bohužel taková, že dárky pro zaměstnance bývají často neosobní a nepřinášejí obdarovaným žádnou hodnotu. Smyslem rozdávání dárků je přitom potěšit a zároveň posílit spokojenost zaměstnanců. Nemusíte dělat žádná okázalá gesta, hodně udělá i maličkost, pokud ji dokážete spojit s potřebami a cíli svých lidí. Vybrali jsme pro vás několik tipů serveru Training Magazine.

    Vylepšete pracovní prostředí

    Zamyslete se, jak můžete zaměstnancům zpříjemnit a zútulnit prostředí, v němž tráví většinu dne. Můžete pořídit nový nábytek, květiny nebo lampy na stoly. Oblíbené jsou také týmové dárky, které mohou povzbudit kolektivního ducha, jako například nový kávovar.

    Vylepšete vztahy mezi zaměstnanci

    Využijte konec roku jako období, kdy můžete připomenout, že všichni pracujete na společném cíli. Povzbudit morálku můžete společným obědem nebo například dobrovolnickou aktivitou. Najděte způsob, jak dát zaměstnancům možnost, aby si veřejně navzájem poděkovali.

    Vylepšete vztahy mezi zaměstnanci a nadřízenými

    Požádejte manažery, aby svým lidem předali ručně napsaná poděkování. Dále by měli svým podřízeným předat osobní dárky, které ukáží, že manažeři znají své lidi a zajímá je i jejich život mimo práci. Takové dárky mohou zahrnovat poukázky do restaurací, knihy, vstupenky na sportovní akce apod.

    Vylepšete rovnováhu mezi prací a soukromím

    Opravdu vás ještě nenapadlo, že to nejlepší, co můžete dát zaměstnancům, je čas? Například den volna navíc potěší téměř každého. Můžete také darovat něco, co pomůže snížit stres zaměstnanců. Možností je celá řada – od masáží či příspěvků na péči o děti až po poukázky do místních obchodů.

    -kk-

    Zdroj: Training Magazine - portál předního amerického časopisu o vzdělávání a profesionálním rozvoji
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Training Magazine