Global HR trends for 2014

Globální HR trendy pro rok 2014

What trends will determine the direction of human resources management in companies in the coming year? The Human Capital Magazine summarized, from a global perspective, the most powerful HR trends for 2014. Below are the six directions these trend will take.

Talent intelligence

Organizations will work more with big data. In HR, this trend will be applied to the more frequent use of corporate data for creating both people management strategies and "what-if" scenarios.

HR at the C-level

HR will continue to enter the top management of companies. At the same time, the issue of effective human resources management will become more central to overall corporate strategies.

Mobile devices

Mobile applications will be used more, especially in recruitment. They will help companies save costs involved in searching for and attracting the best talent.

Software as a service

Companies will invest more in software solutions operating on the principle of software-as-a-service (SaaS). These solutions will focus on managing relationships between job seekers and career planning.

Talent management both globally and locally

Talent management will be based more on the principle of  so-called glocalization - manage globally, but execute locally. That will create a greater respect for cultural differences.

Social networks

Social networks will continue to be used primarily for recruiting and communicating with students or other talent pools. They will also be used  more often for employee training and development.

-Kk-

    Globální HR trendy pro rok 2014

    Jaké trendy budou udávat směr, jímž se bude ubírat řízení lidských zdrojů ve firmách v následujícím roce? Podle serveru Human Capital Magazine, který přinesl shrnutí nejsilnějších trendů v HR z globálního pohledu, to bude následujících šest směrů.

    Talent intelligence

    Organizace budou více pracovat s big daty. V HR se to projeví častějším využitím dat, které má firma k dispozici, pro vytváření strategií řízení lidí a scénářů pro různé situace, které mohou nastat.

    Zapojení nejvyššího vedení

    HR bude pokračovat v zapojování do nejvyššího vedení firem. Zároveň se tak otázka efektivního řízení lidí více zapojí do celkových firemních strategií.

    Mobilní zařízení

    Mobilní aplikace se budou uplatňovat především v náboru zaměstnanců. Pomohou firmám ušetřit náklady na vyhledávání a získávání nejlepších talentů.

    Software jako služba

    Firmy budou více investovat do softwarových řešení fungujících na principu software-as-a-service (SaaS) za účelem správy vztahů s uchazeči o zaměstnání a plánování kariéry.

    Talent management globálně i lokálně

    V řízení talentů bude čím dál více platit princip tzv. glokalizace – řídit globálně, ale konat lokálně. Znamená to větší respekt ke kulturním odlišnostem.

    Sociální sítě

    Sociální média se budou nadále využívat především v náboru a komunikaci se studenty či talentovými pooly. Posílí také využití sociálních sítí za účelem vzdělávání zaměstnanců.

    -kk-

    Zdroj: Human Capital Magazine - australský server pro vedoucí pracovníky v oblasti řízení lidských zdrojů
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Human Capital Magazine