Globální HR trendy pro rok 2014

Jaké trendy budou udávat směr, jímž se bude ubírat řízení lidských zdrojů ve firmách v následujícím roce? Podle serveru Human Capital Magazine, který přinesl shrnutí nejsilnějších trendů v HR z globálního pohledu, to bude následujících šest směrů.

Talent intelligence

Organizace budou více pracovat s big daty. V HR se to projeví častějším využitím dat, které má firma k dispozici, pro vytváření strategií řízení lidí a scénářů pro různé situace, které mohou nastat.

Zapojení nejvyššího vedení

HR bude pokračovat v zapojování do nejvyššího vedení firem. Zároveň se tak otázka efektivního řízení lidí více zapojí do celkových firemních strategií.

Mobilní zařízení

Mobilní aplikace se budou uplatňovat především v náboru zaměstnanců. Pomohou firmám ušetřit náklady na vyhledávání a získávání nejlepších talentů.

Software jako služba

Firmy budou více investovat do softwarových řešení fungujících na principu software-as-a-service (SaaS) za účelem správy vztahů s uchazeči o zaměstnání a plánování kariéry.

Talent management globálně i lokálně

V řízení talentů bude čím dál více platit princip tzv. glokalizace – řídit globálně, ale konat lokálně. Znamená to větší respekt ke kulturním odlišnostem.

Sociální sítě

Sociální média se budou nadále využívat především v náboru a komunikaci se studenty či talentovými pooly. Posílí také využití sociálních sítí za účelem vzdělávání zaměstnanců.

-kk-

Zdroj: Human Capital Magazine - australský server pro vedoucí pracovníky v oblasti řízení lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje Human Capital Magazine