How to prepare for a younger recruiter

Jak se připravit na mladšího náboráře

At a certain point, in most careers, we can assume, with certainty, that if applying for a new job the recruiter in front of us will be much younger. How do we prepare for an interview with a younger recruiter? Answers to this question were published on the British website Exertus focusing on job offers to applicants of 45 years and over.

1. Show respect

The younger person you will meet at the interview may not be just a recruiter. He or she could be your future boss. Therefore, you should certainly neither show that you are ashamed of your age or that you think your age makes you smarter than the interviewer. Come to the interview with a positive mood and show your interest in accepting the challenge of a new job.

2. Show that you are not behind the times

Be prepared to be asked about your awareness of the latest trends and your interest in further learning. Indicate your willingness to change work habits that may seem outdated. If you have already worked for a younger boss, mention it. Summarize what was most beneficial in this experience to you.

3. Focus on the position being offered

Be careful to limit what you tell about your long career to the information relevant to the position. Emphasize your relevant skills and your enthusiasm for the future, not just for the past. Never preach to the interviewer.

-kk-

    Jak se připravit na mladšího náboráře

    V určitém věku můžeme s velkou jistotou předpokládat, že až se půjdeme ucházet o práci, bude proti nám sedět mladší náborář. Jak se tedy na pohovor s mladším náborářem připravit? Praktické odpovědi na tuto otázku publikoval britský server Exertus, který se specializuje na nabídky práce pro uchazeče starší 45 let.

    1. Ukažte respekt

    Mladší člověk, s nímž se setkáte na pohovoru, nemusí být jen náborář. Může to být přímo váš budoucí šéf. Rozhodně proto není na místě dávat najevo, že se stydíte za svůj věk, nebo že si díky svému věku připadáte chytřejší než ten, kdo sedí proti vám. Přicházejte s pozitivní náladou a ukažte zájem přijmout výzvu nové práce.

    2. Ukažte, že nejste včerejší

    Připravte se na to, že budete muset ukázat své povědomí o nejnovějších trendech a zájem dále se učit. Dejte najevo, že jste připraveni změnit své dosavadní pracovní návyky, které by mohly působit zastarale. Pokud jste již pracovali pro mladšího nadřízeného, zmiňte se o tom a shrňte, v čem to pro vás bylo přínosné.

    3. Soustřeďte se na nabízenou pozici

    Dávejte si pozor, abyste nemluvili o své dlouhé kariéře bez souvislosti s nabízenou pozicí. Zdůrazněte své relevantní dovednosti a nadšení pro budoucnost, nikoli jen minulost. Nikdy nepoučujte.

    -kk-

    Zdroj: Exertus Jobs - britský pracovní portál pro věkovou skupinu 45+

    Štítky: Hledám práci