Jak se připravit na mladšího náboráře

Ilustrační snímek

V určitém věku můžeme s velkou jistotou předpokládat, že až se půjdeme ucházet o práci, bude proti nám sedět mladší náborář. Jak se tedy na pohovor s mladším náborářem připravit? Praktické odpovědi na tuto otázku publikoval britský server Exertus, který se specializuje na nabídky práce pro uchazeče starší 45 let.

1. Ukažte respekt

Mladší člověk, s nímž se setkáte na pohovoru, nemusí být jen náborář. Může to být přímo váš budoucí šéf. Rozhodně proto není na místě dávat najevo, že se stydíte za svůj věk, nebo že si díky svému věku připadáte chytřejší než ten, kdo sedí proti vám. Přicházejte s pozitivní náladou a ukažte zájem přijmout výzvu nové práce.

2. Ukažte, že nejste včerejší

Připravte se na to, že budete muset ukázat své povědomí o nejnovějších trendech a zájem dále se učit. Dejte najevo, že jste připraveni změnit své dosavadní pracovní návyky, které by mohly působit zastarale. Pokud jste již pracovali pro mladšího nadřízeného, zmiňte se o tom a shrňte, v čem to pro vás bylo přínosné.

3. Soustřeďte se na nabízenou pozici

Dávejte si pozor, abyste nemluvili o své dlouhé kariéře bez souvislosti s nabízenou pozicí. Zdůrazněte své relevantní dovednosti a nadšení pro budoucnost, nikoli jen minulost. Nikdy nepoučujte.

-kk-

Zdroj: Exertus Jobs - britský pracovní portál pro věkovou skupinu 45+
Zobrazit přehled článků ze zdroje Exertus Jobs