Proč se soustředit na budování zaměstnavatelské značky?

Ilustrační snímek

Chytří zaměstnavatelé, kteří chtějí získat ty nejlepší talenty, nemohou dnes spoléhat jen na inzeráty s nabídkou volných pracovních pozic. Rozvíjejí vztahy s potenciálními zaměstnanci prostřednictvím strategií budování zaměstnavatelské značky. To má oproti tradiční inzerci hned několik výhod:

Je levnější

Zveřejňovat obsah propagující firmu je dnes možné za zlomek ceny inzerátu, zvláště když máte interní pisatele a propagátory textů. Čím lépe se například budou vaše stránky zobrazovat ve vyhledávačích, tím více potenciálních zaměstnanců je navštíví.

Zbaví vás líných lidí

Dobrý zaměstnavatelský branding dokáže získat pozornost nejlepších talentů a zároveň je přimět k aktivnímu zájmu o komunikaci s vaší společností. Nebudete se pak muset zabývat uchazeči, jejichž jedinou aktivitou je zaslání obecného průvodního dopisu a životopisu.

S časem přináší stále lepší výsledky

Zaměstnavatelský branding můžeme přirovnat k vínu, které v průběhu let zraje. Nejlepší talenty hledají informace na internetu a dobře zvažují, k jakému zaměstnavateli se přidají. Dlouhodobě dobrá pověst je proto klíčová.

-kk-

Zdroj: Recruiter.com - americký server pro náboráře a uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Recruiter.com